PM MILANOS Itaalia võitis ning Eesti koondise edasipääsu õlekõrs on lõplikult kadunud

Ville Arike
, Milano
Copy
Palli korvi suruv Nicolo Melli oli mängus Horvaatiaga 19 punktiga Itaalia üks suurematest korviküttidest.
Palli korvi suruv Nicolo Melli oli mängus Horvaatiaga 19 punktiga Itaalia üks suurematest korviküttidest. Foto: Tairo Lutter

Euroopa korvpallimeistrivõistluste C-alagrupi neljanda vooru viimases mängus Milanos alistas Itaalia publiku marulise kaasaelamise toel Horvaatia 81:76 ning see tähendab, et Eesti koondise õhkõrn lootus pääseda kohamängudele on kadunud.

Mõni tund varem oli Eesti alistanud Suurbritannia 94:62, see võit oli meile esimene. Nii Itaalial kui ka Horvaatial on nüüd aga 2 võitu ning et oleme neile mõlemale kaotanud, pole kumbagi enam võimalik edestada. Eesti pälvib alagrupis viienda koha, sest brittidest ei saa me enam jääda tahapoole. 

Itaalia alustas mängu paremini ning juhtis pärast esimest veerandaega 22:17 ja poolajal 42:34. Horvaatia tegi sarnaselt kahe esimese vooru mängudele Kreeka ja Suurbritanniaga aga hiilgava kolmanda veerandaja, võites selle 25:13 ja asudes juhtima 59:55. Lõpuveerand kuulus aga Itaaliale 26:17. Võitjaid vedasid Nicolo Melli ja Simone Fontecchio 19, kaotajaid Bojan Bogdanovic 27 punktiga.

C-alagrupist on play-off'i koha kindlustanud Kreeka, Ukraina, Itaalia ja Horvaatia. Eesti saab neljapäeval pidada grupi esikoha kindlustanud Kreekaga pingevaba mängu. Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kölnis peetava B-grupi õhtuses põnevusmängus alistas Sloveenia võõrustaja Saksamaa 88:80. Sloveene vedas 36 punkti visanud Luka Doncic, sakslaste suurim korvikütt oli Dennis Schröder 19 silmaga.

Ses grupis on edasipääsu taganud Sloveenia, Saksamaa ja Prantsusmaa. Viimasena pääseb edasi kolmapäevase Leedu – Bosnia ja Hertsegoviina mängu võitja. Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Prahas mängitavas D-grupis alistas Serbia Iisraeli 89:78 ja jätkab täiseduga. Ses grupis on suurepärane võimalus teise koha saamiseks Soomel – see saab teoks juhul, kui neljapäevases viimases voorus alistatakse punane latern Holland ning Serbia saab jagu Poolast. Edasipääsu on kindlustanud Serbia, Soome ja Poola. Viimase õnneliku selgitab mäng Tšehhi - Iisrael.

Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

A-grupi õhtuses mängus sai esimese võidu Bulgaaria, kes kurvastas Tbilisi publikut Gruusia alistamisega 92:80. Võitjaid vedas kodustatud Dee Bost 33 punkti ja 12 korvisööduga.

Ses grupis on seis intrigeeriv, sest kolmapäevases viimases voorus selgitavad Hispaania ja Türgi esikoha saaja, ülejäänud meeskonnad aga viimased edasipääsejad. Vastamisi lähevad Belgia – Bulgaaria ja Gruusia – Montenegro. Tabeliseis:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles