Kontaveiti hea sõbranna jõudis USA lahtistel poolfinaali, mehed võivad saada uue esireketi

Christopher Krutto
Copy
Ons Jabeur.
Ons Jabeur. Foto: imago/Hasenkopf/Scanpix

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel selgusid nii meeste kui ka naiste üksikmänguturniiridel esimesed poolfinalistid.

Meeste turniiril jõudsid poolfinaalidesse norrakas Casper Ruud (ATP 7.) ja venelane Karen Hatšanov (ATP 31.). Ruud pidi selleks alistama veerandfinaalis itaallase Matteo Berrettini (ATP 14.), kellest ta oli parem 6:1, 6:4, 7:6 (4).

Hatšanov kohtus veerandfinaalis austraallase Nick Kyrgiosega (ATP 25.) ning austraallane avaldas kõva vastupanu. Lõpuks läks kohtumine otsustavasse setti, kus Hatšanovil õnnestus noppida võit. Kohtumise lõppseisuks jäi 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3), 6:4.

Jooksvas maailma edetabelis on Ruud tõusnud nüüd teisele kohale ning turniiri võidu korral tõuseks ta uueks esireketiks. Sarnases seisus on ka Carlos Alcaraz (ATP 4.), kes läheb poolfinaalkohta püüdma itaallasse Jannik Sinneri (ATP 13.) vastu. Viimase poolfinalisti selgitavad venelane Andrei Rublev (ATP 11.) ja ameeriklane Frances Tiafoe (ATP 26.).

Naiste üksikmängu turniiril alistas prantslanna Caroline Garcia (WTA 17.) veerandfinaalis ameeriklanna Cori Gauffi (WTA 12.) 6:3, 6:4. Tema vastaseks tuleb tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 5.), kes on ühtlasi ka Eesti esireketi Anett Kontaveiti hea sõbranna. Jabeur alistas veerandfinaalis 6:4, 7:6 (4) austraallanna Alja Tomljanovici (WTA 46.).

Sellega sai Jabeurist ka esimene Aafrikast pärit naine, kes on jõudnud USA lahtistel poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles