Raha ei haise? Kevadel venelasi silmi avama kutsunud mängumees liitus Venemaa suurklubiga (1)

Christopher Krutto
Copy
Sam Deroo.
Sam Deroo. Foto: imago images/Newspix/Scanpix

Belgia võrkpallikoondise tähtmängija Sam Deroo kutsus kevadel venelasi üles Ukraina sõja koha pealt silmi avama, kuid lõi nüüd käed Venemaa tippklubi Kaasani Zenitiga.

30-aastane Deroo on Belgia koondise üks tähtsamaid mehi ja 3. märtsil avaldas nurgaründaja Instagramis postituse, kus kutsus venelasi üles Ukraina sõja põhjendustes kahtlema.

«Üks palve minu venelastest ekskolleegidele, sõpradele ja jälgijatele. Ma tean, et paljudel teist võib olla valeinfo selle kohta, mis praegu toimub. Üks asi, milles ma olen kindel, on see, et keegi ei taha teiste inimeste surma. Nii et palun proovige leida informatsiooni mõlemalt poolelt. Uurige, millised on faktid, tõde ja mis tegelikult Ukrainas toimub. On tuhandeid pärisuudiseid pärisinimestelt, kes viibivad kohapeal. Peate lihtsalt selle üles otsima ja avardama oma perspektiivi,» kirjutas ta toona.

«Teie, Vene inimeste jõud, on ainus viis takistada inimeste (venelaste ja ukrainlaste) suremist,» lisas Deroo.

Aga paistab, et rahapakid kaalusid üle mehe moraali, sest võrkpallur mängib järgmisel hooajal Venemaa kõrgliigas.

Pole veel teada, kas ja kuidas see võiks mõjutada tema edasist koondisekarjääri. Varem on mitmed Euroopa riigid heitnud koondisest välja sportlasi, kes on otsustanud praeguse olukorra kiuste Venemaale mängima minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles