Kanepit tarvitanud spordikangelane pääses napilt pikast vangistusest

Christopher Krutto
Copy
Joseph Schooling.
Joseph Schooling. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Singapuri esimene olümpiamedalist, ujuja Joseph Schooling, tunnistas, et tarvitas mais Vietnamis kanepit ning ei saa seetõttu vähemalt mõne aja võistelda.

27-aastasest sportlasest sai rahvuslik kangelane 2016. aasta Rio olümpial, kui ta võitis olümpiamängudelt kuldmedali. Ometi on tema seis nüüd keeruline.

«Ma näitasin halba otsustusvõimet ja kahetsen,» vahendab BBC Schoolingu sõnu.

Nimelt on Singapuris üliranged narkootikumide seadused, mis kehtivad riigi kodanike jaoks ka välismaal. Uriiniproovis vahele jäänud kodanikke võib oodata kuni 10-aastane vanglakaristus. Lisaks on narkootikumide riiki smugeldamise eest määratud seal kohustuslikus korras surmanuhtlus.

Singapuris on kõigile meessoost kodanikele kohustuslik ajateenistus ja jaanuaris asus Schooling seda täitma. Kaitseministeerium kinnitas, et Schooling andis negatiivse uriiniproovi, kuid tunnistas ise keelatud ainete tarbimist.

Seetõttu pääseb ta küll vangistusest, kuid peab nüüd pool aastat regulaarselt uriiniproove andma. Lisaks kaotas ta võimaluse saada treeningute läbiviimiseks ja võistlustel käimiseks väest ajutiselt välja. Kas ja kuidas see tema sportlaskarjääri mõjutab, on veel selgumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles