Venemaa kõrgel spordiametnikul on plaan, millel reaalsusega pole ilmselt midagi pistmist

Christopher Krutto
Copy
Venemaa spordi aseminister Dmitri Tšernõšenko.
Venemaa spordi aseminister Dmitri Tšernõšenko. Foto: Maxim Shemetov/REUTERS/Scanpix

Venemaa spordi aseminister Dmitri Tšernõšenko sõnul valmistub Venemaa ette, et saata oma sportlased 2024. aasta Pariisi olümpiale.

Venemaa sportlased on paljudelt spordialadelt jäetud pärast veebruarikuist sissetungi Ukrainasse kõrvale või siis saavad nad võistelda neutraalse lipu all. Kuigi sõda ei näita raugemise märke, on venelastel plaan osaleda järgmistel olümpiamängudel.

«Valmistume ette oma olümpiakoondisega järgmistel olümpiamängudel osalema. Eks ole näha, mis saab,» vahendab Tšernõšenko sõnu Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS.

Samas on keeruline näha, et see võiks teoks saada. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) soovitas kõikidel spordialaliitudel Venemaa sportlased rahvusvahelistest võistlustest kõrvale jätta. Sama soovitus kehtib ka Valgevene atleetidele.

Seetõttu ongi äärmiselt keeruline näha, et olümpiamängude eest vastutav organisatsioon teeks vähem kui kahe aasta pärast peetavate mängude eel kannapöörde ja lubaks venelased võistlema.

Tšernišenko on Venemaa spordis tähtis mees. Enne aseministriks saamist oli ta Sotši olümpiamängude korralduskomitee esimees ja pärast seda on ta tegutsenud ka jäähokiliiga KHLi esimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles