Leedu võttis end viimases alagrupimängus kokku ja pääses EMil play-offi

Karl Mihkel Eller
Copy
Jonas Valanciunase (vasakul) ja Domantas Sabonise (paremal) arvele jäi täna vastavalt 13 ja 12 punkti.
Jonas Valanciunase (vasakul) ja Domantas Sabonise (paremal) arvele jäi täna vastavalt 13 ja 12 punkti. Foto: IMAGO/Beautiful Sports/Scanpix

Leedu korvpallikoondis lõpetas EM-finaalturniiri alagrupivooru võidukalt, kui 87:70 alistati Bosnia ja Hertsegoviina ja ühtlasi kindlustati edasipääs play-offi.

Leedu alustas kohtumist tormakalt ning kuigi avaveerandil pääseti ka kaheksa punktiga ette, siis Bosnia viimastel minutitel tehtud 10:2 spurt tähendas, et teisele veerandile mindi vastu 28:28 viigiseisult.

Teisel perioodil läksid leedulased aga oma teed, visked toimisid ning vahe suurenes jõudsalt. Poolajapausile mindi 14-punktilises eduseisus 56:42.

Ka kolmandal veerandil jätkus Leedu viskekontsert ning kuigi ühel hetkel juhiti koguni 22 punktiga 69:47, siis viimasele perioodile mindi vastu seisult 75:59. Kui mõni minut enne lõpuvilet jõudis Bosnia küll tänu Leedu peatreenerile Kazys Maksvytisele vilistatud tehnilisele veale ja mõnele pallikaotusele 11 punkti kaugusele, siis ohtlikuks nad enam ei kujunenud.

Marius Grigonis viskas Leedu parimana 16 punkti ja võttis kuus lauapalli, üleplatsimeheks kerkis Bosnia poolelt 22 punkti visanud Dzanan Musa.

Leedu teenis B-grupis kaks võitu ning sellest piisas, et pääseda neljandana play-offi. Nende suurimaks ohustajaks oligi Bosnia, sest kui täna oleks neile kaotatud, siis oleks 16 parema sekka pääsenud just Balkani riik. Berliinis läheb Leedu 1/16-finaalis vastamisi Hispaaniaga, kes alistas 72:69 A-alagrupi võitja otsustanud kohtumises Türgi.

B-grupi võidab ilmselt võõrustajariik Saksamaa, kes kohtub täna seni võiduta oleva Ungariga. Täna õhtul lähevad vastamisi ka grupi teine ja kolmas ehk Sloveenia ja Prantsusmaa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles