Chelsea tahab uue peatreeneri võtta konkurendi ridadest

Karl Mihkel Eller
Copy
Graham Potter.
Graham Potter. Foto: Jane Stokes/IMAGO/Pro Sports Images/Scanpix

Londoni Chelsea jalgpalliklubi kavatseb pidada läbirääkimisi Brightoni peatreeneri Graham Potteriga, et ta võtaks üle Thomas Tucheli vallandamise järel vabaks jäänud juhendaja koha.

Inglismaa kõrgliigaklubi Chelsea otsustas prantslasest treeneriga koostöö lõpetada täna. Tuchel oli 20 kuu jooksul võitnud kolm karikat, kuid klubi uued omanikud soovisid uut peatreenerit ning pärast teisipäeval Meistrite liiga alagrupivoorus saadud 0:1 kaotust Zagrebi Dinamolt tehti vallandamise otsus avalikuks.

47-aastane Potter alustas treenerikarjääri Rootsis Östersundis 2011. aastal, mil klubi kuulus alles neljandasse liigasse. Ta pidas seal peatreeneri ametit seitse aastat, mille jooksul tõusis klubi kõrgliigasse ning meeskond pääses Euroopa liiga alagrupiturniirile.

Seejärel palkas Potteri enda ridadesse Inglismaa esiliigaklubi Swansea ning 2019. aastal liitus ta kõrgliigasse kuulunud Brightoniga. Eelmisel hooajal tuli klubi Premier League’is üheksandaks, mis tähistas nende parimat tulemust läbi aegade. Ühtlasi on ajakirjandus pakkunud, et Potterist võiks tulevikus saada Inglismaa koondise loots.

BBC teatel loodab Chelsea Potteriga kiiresti kokkuleppele jõuda, et ta saaks tööga alustada. Kihlveokontorid ennustasid, et kõige tõenäolisemalt haarab Chelsea ohjad just Potter. Talle järgnesid ennustustes endine Tottenhami ja nüüdne PSG peatreener Mauricio Pochettinoga, endine Madridi Reali peatreener Zinedine Zidane ja praegune Leicesteri peatreener Brendan Rodgers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles