Ootamatu katkestamine tõstatas vandenõuteooria, Red Bulli juhtivtöötaja sai ränga sõimu osaliseks

Postimees Sport
Copy
Yuki Tusnoda.
Yuki Tusnoda. Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC/Scanpix

AlphaTauri sõitja Yuki Tsunoda ootamatu katkestamine Hollandi Grand Prixil pani kulmu kergitama Mercedese tiimipealiku Toto Wolffi ja lükkas internetis käima vandenõuteooriad.

Max Verstappen võttis läinud nädalavahetusel kodusel Zandvoorti ringrajal hooaja kümnenda võidu, kuid omajagu vürtsi lisas sõidule Jaapani sõitja Tsunoda imelik katkestamine. AlphaTauri sõitja tuli 21. ringil boksi, tema vormelil vahetati rehvid ja rajale naastes sõitis ta päris ruttu rajapervele, sest auto esiosal oli vigastus, mis tõi rajale virtuaalse turvaauto.

Sellega haihtusid Lewis Hamiltoni võiduvõimalused, kes oli vahetult käinud boksis ja saanud värsked rehvid. Mercedese tiimipealik Wolff avaldas arvamust, et kui tema tiim võistelnuks MM-tiitlile, siis võtaks ta olukorra suurema tähelepanu alla.

Vandenõuteoreetikud arvasid, et tegemist oli üldsegi otsitud rikkega, sest Tsunoda katkestamine andis trumbid Verstappeni kätte, kes sõidab Red Bullis, mis on AlphaTauri nö emafirma.

Teleülekandesse jõudis ka hetk Red Bulli boksist, kus oli näha nende peastrateegi Hannah Schmitzi naeru lõkerdamas ning nii pakkusidki irvhambad, et ehk oli tegemist üldse kõrgemal tasemel kokkumänguga.

Sotsiaalmeedias langes Schmitz ränga sõimu ja rünnakute alla ning AlphaTauri meeskond tegi avalduse, milles kinnitas, et tegemist oli lihtsalt halbade juhuste kokkulangevusega ning Red Bulli strateegi pole milleski süüdistada.

«Võitleme alati iseseisvalt, ausalt ning kõrgeima austuse ja sportlikkusega. Yukil oli viga, mida meeskond kohe ei märganud, mistõttu ta oli sunnitud rajal katkestama,» seisis tiimi teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles