MEISTRITE LIIGA ⟩ Lewandowski näitas võimu, Liverpool sai Itaalias häbistava kaotuse

Karl Mihkel Eller
Copy
Robert Lewandowskist sai esimene mängija, kes löönud Meistrite liigas kübara triki kolme klubi eest.
Robert Lewandowskist sai esimene mängija, kes löönud Meistrite liigas kübara triki kolme klubi eest. Foto: PABLO MORANO/Reuters/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga teisel mängupäeval šokeeris Napoli koduväljakul Liverpooli 4:1 võiduga, Robert Lewandowski tegi ajalugu ning lõi 34-aastasena oma esimeses Meistrite liiga mängus Barcelona eest kübaratriki.

A-grupp

Napoli - Liverpool 4:1 | Amsterdami Ajax - Glasgow Rangers 4:0

Liverpool jäi võõrsil Napoli vastu kiirelt hätta. Viiendal minutil mängis Liverpooli poolkaitsja James Milner trahvikastis käega palli, penalti realiseeris Piotr Zielinski. Pooltunniks võinuks Napoli juhtida juba 4:0, kuid üks luhtunud penalti ja Liverpooli kaitsjate väravajoonelt tõrjutud pall hoidsid neid veel mängus.

31. minutil kasvatas Napoli edunumbrit Andre Zambo Anguissa, poolaja viimasel minutil lõi 3:0 Giovanni Simeone. Liverpoolile löödi Meistrite liiga kohtumises avapoolajal kolm või rohkem väravat neljandat korda, kusjuures Napolile oli see alles teine kord lüüa 45 minutiga Meistrite liigas kübaratrikk väravaid.

Itaallased jätkasid võimsalt ka teise poolaja alguses, kui Poola koondislane Zielinski lõi oma teise. Kaks minutit hiljem jõudis avaväravani ka Liverpool, skoori tegi Luis Diaz, kuid rohkemaks polnud inglased suutelised.

Teises kohtumises ei tekkinud Amsterdami Ajaxil probleeme Glasgow Rangersi alistamisega. Juba 33. minutiks juhiti 3:0, kui värava olid löönud Edson Alvarez (17. minut), Steven Berghuis (32. minutil) ja minut hiljem ka Mohammed Kudus.

Kuigi teise poolaja keskel tundus, et vähemasti auvärava saab kirja ka Rangers, siis Borna Barisici löök väravasse oli tehtud suluseisust. Mängule pani hoopis punkti Steven Bergwijn, kes lõi 80. minutil Ajaxi neljanda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupp

Madridi Atletico – FC Porto 2:1 | Club Brugge – Leverkuseni Bayer 1:0

Madridi Atletico ja FC Porto kohtumine tundus tüürivat väravateta viigi poole. Avapoolajal väravaid ei löödud ning võrkude sahistamiseni jõuti alles üleminutitel.

92. minutil viis Mario Hermoso väljakuperemehed juhtima, kuid neli minutit hiljem vilistati külalistele penalti ning Mateus Uribe lõi selle ka väravasse. Kohtunik oli andnud üheksa lisaminutit, kuid 101. minutil lõi värava Antoine Griezmann ning pärast seda kuulutati kohtumine ka lõppenuks.

Club Brugge suutis koduväljakul alistada Leverkuseni Bayeri. Ainsa värava lõi 42. minutil Abakar Sylla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C-grupp

Barcelona – Viktoria Plzen 5:1 | Milano Inter – Müncheni Bayern 0:2

Barcelona lükkas Tšehhi meistri vastu kiirelt tempo üles. Väravaid hakkasid lööma nende uued mängijad, esmalt AC Milanist värvatud Franck Kessie, kes viis Kataloonia klubi 13. minutil juhtima.

Edasi jätkus Robert Lewandowski etendus. Poola koondise kapten lõi esimese värava 34. minutil ning kuigi Plzen lõi 43. minutil ühe tagasi, siis avapoolaja üleminutitel skooris Lewandowski teist korda.

Poolakal jagus padruneid ka teiseks poolajaks, kui ta lõi 67. minutil oma kolmanda värava, mis tähistas ühtlasi tema kuuendat kübaratrikki Meistrite liigas. Kusjuures, temast sai esimene mängija, kes on Meistrite liigas löönud kübaratriki kolme klubi eest. Lisaks Barcelonale ka ühe Dortmundi Borussia ja neli Müncheni Bayerni ridades. 71. minutil lõi kohtumise viimase värava 22-aastane Ferran Torres, kes tegi eelmiste väravate kallal palju eeltööd.

Bayern pidas Meistrite liiga avamängu Milanos, kohtudes sealse Interiga. Joshua Kimmichi hea eeltöö realiseeris 25. minutil väravaks Leroy Sane. Saksamaa klubi teise värava eest hoolitses juba Interi kaitseliin, kui palli lükkas oma väravasse Danilo D'Ambrosio.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D-grupp

Tottenham – Marseille 2:0 | Frankfurti Eintracht – Lissaboni Sporting 0:3

Grupi favoriitideks võib pidada seni koduliigades kaotusvalust pääsenud Tottenhami ja Marseille’d. Avapoolajal väravaid ei löödud, kuid teise poolaja esimestel minutitel jäi Marseille vähemusse, kui Chancel Mbemba sai punase kaardi.

Väravaid tuli aga veel kaua oodata, sest kaane said võõrustajad pealt alles 76. minutil, kui skoori tegi Richarlison. Tema suurendas Tottenhami edunumbrit ka viis minutit hiljem. Rohkem väravaid mängus ei löödudki.

Lissaboni Sporting pani oma peo püsti Frankfurdis, kuigi sealne Eintracht suutis mängus püsida päris kaua. Portugali klubi leidis väravasoone teisel poolajal, mil 65. ja 67. minutil mindi Marcus Edwardsi ja Trincao väravatest 2:0 juhtima. Lõplikult otsustas mängu saatuse 82. minutil Nuno Santose värav.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles