USA vägilane tõukas Teemantliigas ajaloo teise tulemuse (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Joe Kovacs.
Joe Kovacs. Foto: Michael Buholzer/Keystone via AP/SCANPIX

Zürich võõrustab tänavu Teemantliiga finaali ning kohe esimesel päeval näitas vägevat tulemust USA kuulitõukaja Joe Kovacs. Ajaloo teise tulemuse tõuganud ameeriklane võttis enda nimele võistlusterekordi.

Zürichi kesklinnas toimunud võistlusel sai Kovacs teisel katsel kirja koguni 23.23, millega parandas isiklikku tippmarki 32 sentimeetriga. Temast sai neljas mees, kes on suutnud heita üle 23 meetri ning maailmarekordist jäi lahutama ainult 14 sentimeetrit.

Kuulitõukes teenis Kovacs nõnda üldvõidu ja see oli tema karjääri teine Teemantliiga võidutrofee. Eelmine tuli aga juba seitse aastat tagasi.

Kovacs kuulub eilsest nõnda väga uhkesse nimekirja. Esimesena suutis 23 meetrist enam heita Ulf Timmermann, kelle 23.06 oli 1988. aastal maailmarekord. Selle ületas 1990. aastal ameeriklane Randy Barnes, kelle raudmuna maandus 6 sentimeetrit kaugemal.

Möödunud aastal võttis maailmarekordi enda nimele aga Ryan Crouser, kelle tänaseni kehtiv tippmark on 23.37. Crouser oli võistlustules ka Zürichis, ent tal tuli leppida teise kohaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles