PARC FERMÉ ⟩ Ferrari ja Mercedese luhtunud ralliprojektid, Red Bulli lahkumine poleks WRC kabelimats

Postimees Sport
Copy
Ferrari 288 GTO. Selle auto edasiarendus Evoluzione võinuks jõuda autoralli MM-sarja B-rühma, kui viimane poleks surmavate avariide tõttu ära keelustatud.
Ferrari 288 GTO. Selle auto edasiarendus Evoluzione võinuks jõuda autoralli MM-sarja B-rühma, kui viimane poleks surmavate avariide tõttu ära keelustatud. Foto: DIETER STANIEK/AFPSCANPIX

Postimehe rallisaade «Parc Fermé» paneb paika, milline on ideaalne publikukatse, milline näeks WRC välja Red Bullita ja millised ralliautod pole katsetele jõudnud, kuigi vabalt võinuks.

Red Bulli kadumise peale pani mõtlema uudis, et energiajoogigigandi üks omanikke Dietrich Mateschitz olla terviseprobleemide küüsis ning kui 78-aastane austerlane peaks meie hulgast lahkuma, läheks tema osalus väidetavalt Red Bulli kaasomanikule Chalerm Yoovidhyale. Kes teab, ehk oleks siis maailma ühe kõige tuntuma brändi toetus mootorispordile ohus.

Soome portaal Rallit.fi tegi hiljuti loo Toyota Yaris GR WRCst, mida oli Jaapani autotootja poolteist aastat arendanud, kuid koroonapandeemia tõttu ei toodud masinat 2021. aastal MM-sarja. Ralliradadele mõeldud autosid, mille kallal on vaeva nähtud, aga mis pole sinna jõudnud, mäletab ajalugu aga veelgi: Audi, Lada, Ferrari, Mercedes-Benz ja Volkswagen.

Saate tegid Henry Lääne ja Karl Mihkel Eller. Head kuulamist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles