Pöörases maratonmatšis ajalugu teinud Hispaania talent: ma ei suuda seda endiselt uskuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Carlos Alcaraz.
Carlos Alcaraz. Foto: Robert Deutsch/USA Today/Scanpix

Tennise USA lahtistel selgus täna hommikul viimane poolfinalist. Selleks on 19-aastane hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 4.), kes seljatas enam kui viis tundi kestnud lahingus itaallase Jannik Sinneri 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3.

Alcaraz ja Sinner pidasid USA lahtiste peaväljakul koguni viis tundi ja 14 minutit kestnud lahingu. Tegemist on USA lahtiste ajaloo pikkuselt teise kohtumisega ning neist 12 minutit enam mängisid 1992. aastal Stefan Edberg ja Michael Chang.

Seejuures võinuks matš juba neljandas setis lõppeda, ent Sinner ei suutnud oma pallingut 5:4 eduseisul hoida. Itaallasel oli kasutada koguni matšpall, ent Alcaraz suutis võita kolm järgnevat punkti ja mänguseisu võrdsustada.

«Ma ei suuda seda endiselt uskuda. Ma ei tea, kuidas ma seda tegin. Mängisin lihtsalt väga kõrgetasemelist tennist,» lausus 19-aastane hispaanlane pärast kohtumist.

Alcarazist sai noorim mees pärast 2005. aastat, kes meeste üksikmängus slämmiturniiril poolfinaali jõudnud. Toona sai sellega hakkama Rafael Nadal, kes jõudis oma 19. sünnipäeval Prantsusmaa lahtiste poolfinaali.

Hispaania tennisetalent kohtub nelja parema hulgas kodupubliku lemmiku Frances Tiafoega, kes jõudis samuti esimest korda poolfinaali. Edu korral on võimalus Alcarazil tõusta ka maailma esinumbriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles