Chelsea leidis konkurendi leerist uue peatreeneri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Graham Potter.
Graham Potter. Foto: REUTERS/TONY OBRIEN/Scanpix

Londoni Chelsea jalgpalliklubi leidis endale väga kiiresti uue juhendaja. Thomas Tuchelist vabaks jäänud koha hõivab seni Brightonit tüürinud Graham Potter.

Chelsea otsustas eile ootamatult vallandada peatreeneri Thomas Tucheli. Sakslasele sai saatuslikuks häbistav 0:1 kaotust Meistrite liigas Horvaatia tippklubile Zagrebi Dinamole.

Liiga kaua ei pidanud Chelsea mängijad uut peatreenerit ootama. Juba samal päeval esitati pakkumine Brightonit alates 2019. aastast tüürinud Potterile, kes lepingule ka alla kirjutas.

Mõistetavalt pidi Chelsea maksma Brightonile ka üleminekutasu ning selles osas jõuti kokkuleppele neljapäeval. Viimased lepingud on küll allkirjastamata, ent jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano sõnul on sisuliselt kõik otsustatud.

Potteri saldo Brightoniga on üsna korralik. Tal õnnestus meeskonda tüürida 135 ametlikus kohtumises ning selle ajaga teeniti 42 võitu, 46 viiki ja 47 kaotust. Arvestades, et Brighton on Inglismaa kõrgliiga üks väiksemaid klubisid, siis selline saldo pole kaugeltki häbiväärne. Seejuures tänavu hoitakse pärast kuut vooru neljandat positsiooni, olles kogunid juba 13 punkti. Chelsea jääb seejuures Brightonist hetkel kolme silma kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles