NBA-täht EMi eel valitsenud kaosest: kuidas on võimalik tulemust teha, kui neli meest magavad ühes voodis?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jusuf Nurkic.
Jusuf Nurkic. Foto: IMAGO/Vitalii Kliuiev/SCANPIX

Korvpalli EMil on esimesed koondised konkurentsist langenud. Üheks selliseks oli ka kaks võitu kogunud Bosnia ja Hertsegoviina koondis, kelle liidriks oli NBA-täht Jusuf Nurkic. Keskmängija aga kirjeldas kaost, mille nende kohalik alaliit suutis EMi eel tekitada.

Sloveenia ja Ungari koondised seljatanud Bosnia ja Hertsegoviina koondis omas reaalselt võimalus 16 parema hulka pääseda. Selleks tulnuks viimase kahe kohtumisega koguda veel üks võit. Nende kahjuks tuli tunnistada nii Prantsusmaa kui ka Leedu paremust. Just leedulaste vastu paistis välja, et Bosnia ja Hertsegoviina mehed on väga väsinud.

Portland Trail Blazersis mängiv Nurkic selgitab veidi asjaolusid. «Meil on siin, kas hea või halb. Olen väga uhke enda kaaslaste, treenerite ja abipersonali üle. Sellises olukorras oli praegune tulemus imetletav. Soovin õnnitleda kõiki, kes olid selles osalised. Andsime endast parima ja Bosnia ja Hertsegoviina võib meie üle uhkust tunda,» lausus Nurkic, kes seejärel liikus nukrate asjade juurde.

Teatavasti polnud Bosnia ja Hertsegoviina osalemine EMil sugugi kindel. Nende alaliit ei suutnud koondisele piisavalt vahendeid hankida ja ettevalmistus oli sisuliselt olematu. Lisaks jättis soovida meeste elukvaliteet.

«Kõik algab alaliidust. Kas meil on inimene, kes seda juhib? Kas me saime endale peatreeneri 10 päeva enne EMi? Enne korvpallimängu on palju asju, sportimine on kõige lihtsam osa,» tõi Nurkic välja.

«Andke mulle õigused olla meie alaliidu president, direktor ja juhatuse esimees. Sellisel juhul poleks Bosnia ja Hertsegoviinal praeguseid probleeme ettevalmistuse, hotelli ja söögiga. Olen selleks vastutuseks valmis.

Kuidas on võimalik tulemust teha, kui neli mängijat peavad ühes voodis magama? Inimesed peaksid mõistma, et rahvuskoondis olema ikkagi korvpalliliidus prioriteet. Sportlastel peaks olema tagatud normaalsed tingimused.

Me ei pääsenud küll edasi, ent andsime endast kõik. Väljakule jooksnud 12 mängijat panid endast iga raku väljakule ja neilt ei saa kindlasti noomida,» võttis Nurkic olukorra kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles