Venemaa võrkpallijuht: kõik sportlased saavad aru, et MM pole meieta sama

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Venemaa asemel MMile pääsenud Ukraina langes konkurentsist veerandfinaalis, kus jäi alla Sloveeniale.
Venemaa asemel MMile pääsenud Ukraina langes konkurentsist veerandfinaalis, kus jäi alla Sloveeniale. Foto: Sinisa Kanizaj / Sportida/SCANPIX

Võrkpalli maailmameistrivõistlustel on selgunud esimesed poolfinalistid. Samal ajal nendib Venemaa võrkpalliliidu asepresident Gennadi Šipulin, et tänavune MM pole see päris õige.

Võrkpalli MMi esimesed poolfinalistid on Itaalia ja Sloveenia. Itaalia alistas veerandfinaalis 3:2 Prantsusmaa, Sloveenia oli 3:1 parem Ukrainast. Olgu lisatud, et Ukraina pääses MMile sõja tõttu kõvale jäetud Venemaa asemel.

«Tugevad tiimid nagu Prantsusmaa ja Serbia on välja langenud. Isegi Ukraina, kes mängis hästi, on konkurentsist väljas. Vaatasin Sloveenia ja Ukraina matši – saal oli täis ja Ukraina mängis hästi. Kuid neil ei olnud piisavalt jõudu ning tugevam võttis oma,» ütles Šipulin.

Võrkpalli MM pidanuks tegelikult toimuma Venemaal, kuid sõja tõttu võeti idanaabrilt korraldusõigus ära. Nii toimub tänavune turniir Poolas ja Sloveenias.

«Mul jookseb pisar silma, et turniiri Venemaal ei korraldatud. Tegime turniiriks kolossaalseid ettevalmistusi. Kõik ootasid turniiri nagu puhkust. Ilma Venemaata pole MM sama. Annaks jumal, et Venemaa saaks jälle rahvusvahelisele areenile naasta. Usun, et see juhtub. Ilma Venemaata pole kvaliteet sama ja kõik sportlased saavad sellest aru. Ainult vanaisad, kes Euroopat valitsevad, ei mõista seda,» lausus Šipulin.

Täna selguvad viimased poolfinalistid, kui vastamisi lähevad Argentina ja Brasiilia ning Poola ja USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles