Helmut Marko: Verstappeni karjäär lõppeb varem, kui keegi oodata oskab

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Helmut Marko ja Max Verstappen.
Helmut Marko ja Max Verstappen. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Red Bulli vormelitiimi nõunik Helmut Marko ütles, et valitseva maailmameistri Max Verstappeni karjäär lõppeb varem, kui keegi oodata oskaks.

Kuigi Verstappen on alles 24-aastane, on ta vormel 1 sarjas tegutsenud juba mõnda aega. Tegi ta ju debüüdi juba 2015. aastal, olles toona 17 aasta ja 166 päeva vanune. Sellega oli ta noorim sõitja, kes kunagi F1s võistelnud.

«Max on kindlasti kiireim sõitja, kes kunagi Red Bulli kuulunud. Ta on kindlasti kiirem kui Sebastian Vettel. Ta ei vaja mitte mingisugust ettevalmistust, vaid on kohe valmis gaasipedaali vajutama ja ründama. Ta on looduslikult andekas ning see lubab tal sõita väga suurtel kiirustel. Lisaks suudab ta kontrollida auto piiri. Ma võrdlen teda tihti Sennaga,» rääkis Marko.

Esimese MM-tiitlini jõudis Verstappen mullu, tänavu terendab talle juba järgmine trofee. Seitse etappi enne hooaja lõppu on tema edu lähimate jälitajate ees 109 punkti.

«Tema eesmärk on võita. Kuid ta ei sõida nii kaua, et rekordid puruneksid. Ta on seda tüüpi inimene, kes pakib asjad kokku ja lahkub, kui tal enam lõbus ei ole. Ja see juhtub varem, kui me arvata oskame. Mitte keegi ei suuda teda siinkohal takistada,» nentis Marko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles