USA välejalg võttis Boltilt kümme aastat püsinud tippmargi

Karl Mihkel Eller
Copy
Noah Lyles.
Noah Lyles. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA/Scanpix

USA sprinter Noah Lyles jooksis neljapäeva õhtul kergejõustiku Teemantliiga 200 meetri finaalis aja 19,51, mis ületas Usain Bolti kümme aastat vana rekordi.

Zürichi Letzigrundi staadionil toimunud Teemantliiga finaalõhtu eel oli Lyles lubanud joosta maailmarekordi. Ta pidi leppima Bolti Zürichi rekordi 19,66 purustamisega, mis oli püstitatud 2012. aastal, kui jamaikalane võitis karjääri viienda Teemantliiga finaali.

Teemantliiga finaali teise päeva kolmetunnises programmis olid võistlustules teiste alade maailma esinumbrid, näiteks Jakob Ingebrigtsen ja Marileidy Paulino ning rekordeid saavutasid Armand Duplantis, Shelly-Ann Fraser-Pryce ja Tobi Amusan.

Amusan jõudis naiste 100 m tõkkejooksus 12,29-ni, et kaitsta oma 2021. aasta Teemantliiga tiitlit, samal ajal kui Fraser-Pryce saavutas ajaga 10,65 võidu 100 m finaalis ja viis kodumaale oma viienda Teemantliiga tiitli.

Ingebrigtseni 3.29,02 1500 m jooksus tagas norralasele kõigi aegade esimese Teemantliiga finaali võidu. Armand Duplantis ületas meeste teivashüppes 6.07-ga võistluste rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles