48-aastane Sébastien Loeb tegi taas WRC ajalugu (1)

Postimees Sport
Copy
Sébastien Loeb.
Sébastien Loeb. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb tegi Kreeka MM-rallil ajalugu, kui uuendas enda nimele kuulunud rekordit. 48-aastane prantslane nihutas läbiaegade vanima MM-ralli liidri vanusepiiri veelgi kaugemale.

Loeb sõidab sel hooaja Ford M-Spordi meeskonnas ning tegi Kreekas oma neljanda stardi. Ta tõusis liidriks pärast teise katse võitmist. Pärast kolme katset on tema edu lähima jälitaja, belglase Thierry Neuville'i (Hyundai) ees 2,7 sekundit.

Tegelikult uuendas Loeb enda nimel olnud rekordit, sest viimati juhtis ta MM-etappi mai lõpus toimund Portugali rallil. Kreeka rallil liidriks kerkides oli Loeb 48 aasta, 6 kuu ja 14 päeva vanune ehk 17 272 päeva vanune.

Rallit juhtinud vanimate sõitjate tabelis on Loebile kõige lähemal Björn Waldegard, kes oli 1991. aastal Safari rallit juhtides 47 aasta, 4 kuu ja 14 päeva vanune. Loeb on tänu tänavu saadud Monte Carlo ralli võidule ka vanim MM-etapi võitja. Jaanuaris oli prantslane 47 aasta, 10 kuu ja 28 päeva vanune.

Vaadates tabeli teise otsa ehk kõige nooremaid MM-rallit juhtinud sõitjaid, siis seal troonivad meie põhjanaabrid. Mullu Rally Estonial oma esimese MM-etapi võitnud Kalle Rovanpera oli Lõuna-Eesti teedel esikohale tõustes 20 aasta, 9 kuu ja 17 päeva vanune. Jari-Matti Latvala oli 2008. aastal Rootsi ralli liidriks kerkides 22-aastane ja varalahkunud Henri Toivonen 1980. aastal Suurbritannia MM-etapi ajal 24-aastane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles