Kloppi abiline avaldas Liverpooli saladused ja vastased on väravaluku lahti murdnud? (1)

Postimees Sport
Copy
Liverpooli abitreener Pepijn Lijnders (vasakul) ja Jürgen Klopp.
Liverpooli abitreener Pepijn Lijnders (vasakul) ja Jürgen Klopp. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix

Liverpooli peatreeneri Jürgen Kloppi abiline Pepijn Lijnders avaldas raamatu, kus heidab valgust jalgpalliklubi taktikale. Kriitikud süüdistavad, et nii avameelse raamatu kirjutamine olukorras, kus Lijnders on Liverpooli abitreener, on häbiväärne. Mõned leiavad isegi, et raamatus avaldatud saladused võisid olla põhjuseks, miks Liverpool sai Meistrite liigas 1:4 kaotuse Napolilt.

Liverpooli endine poolkaitsja Dietmar Hamann on olnud abitreeneri ja raamatu autori Lijndersi kõige valjuhäälseim kriitik. Daily Mail kirjutas, et raamatust saadud tarkused võisid aidata Napolit, kes tegi Liverpoolil selja prügiseks Meistrite liiga alagrupiturniiri avavoorus.

On ebatõenäoline, et Lijnders on välja rääkinud kõik Liverpooli saladused, kuid Hamann rõhutas, et klubi fännidel pidanuks häirekallad helisema. «Abitreener kirjutas sellise raamatu, kuigi ta veel ise töötab seal klubis. Kuidas tal lubati seda teha, ma ei ole kindel,» kirjutas Hamann Twitteris.

Lijnders on selgitanud, et raamatuidee tuli tal eelmisel suvel ühes treeninglaagris. Ta on kinnitanud, et raamatu avaldamise poolt on olnud ka Klopp, kuid ilmselt ei näinud neist keegi ette, kui keeruline saab olema Liverpooli hooaja algus.

Peale Meistrite liiga avaringi kaotuse pole klubil läinud hästi ka Premier League’is. Kuue vooruga on kogutud üheksa punkti, saadud on kaks võitu, kuid ka kolm kaotust ja üks viik. Tabelis ollakse seitsmendal kohal, liider Arsenalist jäädakse maha kuue punktiga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles