Elizabeth II rassismis süüdistanud spordikommentaatorit ähvardab vallandamine (2)

Postimees Sport
Copy
Trevor Sinclair (keskel).
Trevor Sinclair (keskel). Foto: Ed Sykes/REUTERS/Scanpix

Inglismaa spordikommentaator ja endine jalgpallikoondislane Trevor Sinclair avaldas pärast kuninganna Elizabeth II surma säutsu, kus küsis, miks peaksid mustanahalised monarhi leinama, kui ta soodustas rassismi.

Kaks tundi pärast kuninganna surmast teatamast avaldas Sinclair järgneva säutsu: «60ndatel keelustati Inglismaal rassism, kuid sellel lasti areneda. Nii et miks peaksid mustad ja pruunid leinama?»

Sinclair on kõnealuse säutsu ja kogu Twitteri konto kustutanud ning tööandja Talksport otsib temaga kontakti.

Postitus kutsus esile sadu vihaseid postitusi, milles paljud kutsusid Talksporti boikoteerima, kui teda ei vallandata. Endine Inglismaa poolkaitsja on ka varem paistnud silma kuninganna-vastaste sõnavõttudega.

«Meie kuninganna nägi varem rahva poole pöördudes nii habras välja, kuid tema alandus oli ehtne. Tema majesteet on väga inspireeriv,» säutsus ta 2020. aastal.

2018. aastal jäi ta politseile vahele alkoholijoobes autot juhtides. Ta süüdistas politseinikku rassismis ja urineeris politseiautosse. Sinclairile, kes tunnistas end süüdi joobes juhtimises ja avaliku korra rikkumises, määrati 150 tundi üldkasulikku tööd ja 20-kuuline juhtimiskeeld.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles