Kas siit algab Soome suusahüppajate uus tulemine? Alaliit sõlmis vinge sponsorlepingu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Soome parim suusahüppaja on praegu Antti Aalto.
Soome parim suusahüppaja on praegu Antti Aalto. Foto: Markku Ulander via www.imago-images.de/Scanpix

Soome suusahüppekoondise peasponsoriks sai Austria ettevõte iDM Energysystems.

Nelja-aastane leping on väärt rohkem kui miljon eurot. «Summad on konfidentsiaalsed, kuid majanduslikult on see Soome suusahüppe tulusaim leping 15 aasta jooksul. Viimati olid summad nii suured 2006. aastal,» lausus Soome suusaliidu kommertsdirektor Jari-Pekka Jouppi Iltalehtile.

iDM Energysystems on 1997. aastal loodud ettevõte, mille peakontor asub Austrias Ida-Tiroolis Alpide vahel. Ettevõtte haardeulatus on lai, kuid teiste asjade hulgas toodab see soojuspumpasid ning erinevaid veehoidlaid.

Ettevõte Soomes veel ei tegutse, kuid loodab tänu telekajastusele siseneda uuele turule. Soome suusaliit eelistanuks küll kodumaist suursponsorit, kuid millegipärast polnud Soome ettevõtted koostööst huvitatud.

Kuigi suusahüpped on soomlaste seas ikka au sees olnud, pole põhjanaabrid sel alal viimase 15 aasta jooksul suurt midagi korda saatnud. Viimase tiitlivõistluste medali võitis Soomele 2007. aastal Harri Olli. Lõppenud hooajal oli Soome parim mees Antti Aalto, kes sai Pekingi olümpia normaalmäel 12. ja suurel mäel 17. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles