Eestlane tuli maailmameistriks

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Juhan Mettis poodiumil.
Juhan Mettis poodiumil. Foto: Eesti judoliit

Eesti judoka Juhan Mettis võitis Poolas peetud MMil kuldmedali veteranide vanuseklassis üle 100 kilo kategoorias.

Mettis alistas MMil kindlalt kõik vastased. «Võistlus läks väga hästi, varasemad kogemused olid abiks ja ettevalmistus hea. Vastastest tähtsaim oli kolmanda ringi vastane Gurban Mammadli, kes maadles väga hea tehnikaga ning tema vastu tuli mul anda endast 100 protsenti,» kommenteeris maailmameister.

Eestlane võitis esimese kohtumise Gruusia judoka Nodar Andguladze ja teise kohtumise sakslase Artur Vartanjani vastu kindlalt ipponitega. Kolmandas ringis kohtus ta aseri Mammadliga, kelle Eesti judoka võitis waza-ari väärilise hindega. Neljandaks vastaseks oli Suurbritannia judoka Terry Dixoni, kelle Mettis alistas taas ipponiga.

Eesti judo veteranide meeskond tänavusel MMil oli läbi aegade suurim, kokku esindas Eestit seitse sportlast, kelle seas on esmakordselt ka kaks naist.

Mettis alustas judotreeninguid 7-aastaselt Tartu DO spordiklubis. Eesti judokoondisesse kuulus ta aastast 2009, kus teda on juhendanud teiste treenerite seas ka olümpia pronks Aleksei Budõlin. Mettis on mitmekodne Eesti meister judos ning ta on võitnud medaleid mitmetel tiitlivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles