Hollandlane debüteerib F1-sarjas ootamatult

Postimees Sport
Copy
Nyck de Vries.
Nyck de Vries. Foto: XPB Images/PA Images/Scanpix

Williamsi F1-tiim teatas, et pimesooleprobleemi tõttu ei saa nende põhisõitja Alex Albon Itaalia GP-d jätkata. Tema koha võtab üle Nyck de Vries.

27-aastane hollandlane on tänavu rajal käinud kolme võistkonna eest: Hispaania GP ühel vabatreeningul sõitis ta Williamsi, Prantsusmaa ühel vabatreeningul Mercedese ja Itaalia ühel vabatreeningul Aston Martiniga.

Nüüd saab de Vries, kes võitlevat spekulatsioonide kohaselt järgmiseks hooajaks Williamsisse pääsemise nimel, aga võimaluse osaleda oma esimeses kvalifikatsioonis ja võidusõidus. Ajasõit algab täna kell 16, võistlussõit homme kell 17.

De Vries on hea võidusõitja, kes krooniti 2019. aastal vormel 2 meistriks ja võitis 2021. aastal vormel E tiitli. Läbimurret võidusõidumaailma kuninglikku sarja vormel 1 pole tal õnnestunud aga erinevatel põhjustel teha.

Itaalia GP sõidetakse Monza ringrajal ning de Vriesi võistkonnakaaslaseks on 2019. aastal talle F2-sarjas kõige suuremat konkurentsi pakkunud Nicholas Latifi. Williams on vormel 1 üks kehvikuid, kel on tänavu kirjas ainult neli punkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles