Esimese võidu teeninud Vips: loodetavasti läheb edasine hooaeg samal moel edasi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastian Rozendaal/Dppi/Scanpix

Eesti vormelitalent Jüri Vips teenis täna F2-sarjas hooaja esimese võidu, kui ta jäi alistamatuks legendaarse Monza GP sprindisõidus.

Reedel kvalifikatsioonis kaheksanda koha teeninud Vips sai sprindisõidule startida kolmandalt positsioonilt. Eestlane tõestas, et on Monzas väga kiire ja tõusis juba teises kurvis mööda Logan Sargeantist.

Rajale tuli kohe turvaauto, sest avaringil toimus mitu avariid. Kui turvaauto rajalt lahkus, siis tegi Vips kohe manöövri, millega möödus esikohal püsinud Frederik Vestist. Neljanda ringi algusest suutis eestlane esikohta hoida lõpuni välja.

«Oleme terve nädalavahetuse kiired olnud. Keerasin kvalifikatsiooni veidi nässu ja seetõttu pean homme rohkem vaeva nägema. Täna oli tõesti ilus võidusõit. Suured tänud meeskonnale, kes on suurepärase auto mulle ettevalmistanud. Suutsin nii Sargeantist kui ka Vestist kiiresti mööduda ja võistlust kontrollida,» lausus Vips legendaarsele F1 ajakirjanikule Will Buxtonile.

Vips on tänavu teeninud kaks parimat stardikohta ja sõitnud välja neli kiireimat ringi, ent võit oli endiselt puudu. Nüüd on see olemas ja eestlasele, kes tänavu väga palju üle elanud, oli see magus.

«See on mulle suurepärane võit. Pidin seda pikalt ootama, kuigi võinuks seda hooaja jooksul juba 4-5 korda teha. Eelmistel kordadel pole suutnud kõike kokku panna. Nüüd on võit kirjas ja loodetavasti läheb edasine hooaeg ka samal moel edasi,» lõpetas Vips.

Juba homme sõidetakse Monzas F2 põhisõit. Vips stardib sellele kaheksandalt positsioonilt ning start antakse kell 11.05.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles