Hyundai kaalub, mida Neuville'i ja Tänakuga teha

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Julien Moncet (vasakul) ja Thierry Neuville.
Julien Moncet (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Hyundai tiimipealiku kohusetäitja Julien Moncet peab otsustama, kas jagada Kreeka MM-ralli viimasel päeval tiimikäsklusi või mitte.

Enne viimast võistluspäeva on esikohta hoidva Thierry Neuville’i edu Ott Tänaku ees 27,9 sekundit. MM-arvestuses on aga paremas seisus Tänak, kellele oleks seitse lisapunkti palju suurema kaaluga.

«Tean, et kõigil on see küsimus keelel, kuid meie peamine eesmärk on kindlustada kolmikvõit. Hyundai Motorspordi ajaloos pole seda veel kordagi juhtunud ning see oleks täielik õnnestumine. Kõik muu on kõrvaline,» lausus Moncet.

Hyundaile võib kolmikvõidu tuua kolmandat kohta hoidev Dani Sordo, kes edestab Elfyn Evansit (Toyota) 7,1 sekundiga.

«Seda olukorda on võimalik erinevatest nurkadest vaadata. Alati on inimesi, kelle arvates oleks hull kohti mitte vahetada ning vastupidi. Esiteks pole ralli veel lõppenud. Nägime laupäeval piisavalt draamat, ootame pühapäeva ära. Kolmikvõit on meie jaoks kõige tähtsam,» jätkas Moncet.

Ent kuidas käituks Moncet’ olukorras Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala? «See on olukord, mida kõik vihkavad. Kuid kui sa mõtled meistrivõistlustele ja tahad võitlust elus hoida, siis oleks mõistlik kohad ära vahetada. Kuid meie meeskond seda ilmselt ei teeks,» ütles Latvala.

Kui välja jätta punktikatselt teenitavad punktid, saaks Tänak praeguse seisuga Kreekast 18 punkti rohkem kui Rovanperä. See tähendaks, et kolm etappi enne hooaja lõppu väheneks soomlase edu 72 punktilt 54 punktile. Kui Tänak ja Neuville vahetaks kohad ning eestlane saaks ralli võidu eest ette nähtud 25 silma, oleks vahe Rovanperäga juba 47 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles