Naiste tennise valitseja krooniti USA lahtiste tšempioniks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Iga Swiatek.
Iga Swiatek. Foto: AL BELLO/AFP/SCANPIX

USA lahtised naiste üksikmängus võitis maailma esinumber Iga Swiatek, kes alistas finaalis Ons Jabeuri (WTA 5.) 6:2, 7:6 (5).

21-aastane Swiatek on karjääri jooksul võitnud nüüd kolm suure slämmi turniiri. Veel on tema auhinnakapis 2020. ja 2022. aasta Prantsusmaa lahtiste tiitel. Sel hooajal on poolatar võitnud juba seitse turniiri, ent lõivosa neist tulid hooaja esimeses pooles.

Oma võidukõnes tunnistaski Swiatek, et pärast Prantsusmaa lahtiseid läks tal raskeks. «Enne seda turniiri oli mul väga keeruline aeg, pärast slämmiturniiri võitmist ongi alati raske. Kuigi Prantsusmaa lahtised oli aasta teine suure slämmi turniir, oli mul keeruline pärast võitu samamoodi jätkata,» sõnas ta.

Ühtlasi kindlustas Swiatek niigi kindlalt tema käes olnud naiste maailma esireketi positsiooni. Swiatek kerkis maailma esireketiks märtsis pärast Ashleigh Barty karjääri lõpetamist.

Jabeur kaotas aga teise slämmiturniiri finaali järjest, sest Wimbledonis pidi ta tunnistama Kasahstani esindava venelanna Jelena Rõbakina paremust.

«Võitmine ja kaotamine on osa tennisest. Mul oli raskusi oma esimese WTA-tiitli võitmisega. Mul läks selleni aega. Usun, et ka slämmiturniiri võitmine võtab aega. Kõige tähtsam on sellega leppida ning õppida kaotustest. Kindlasti ei ole ma keegi, kes annaks alla. Olen kindel, et jõuan veel finaali ning annan parima, et see võita,» lausus tuneeslanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles