Tänakule antud käsk ei tulnud Moncet'lt, vaid veelgi kõrgemalt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Kreeka ralli viimasel päeval on kõige põletavamaks jututeemaks Hyundai tiimikäsud. 14. katseks neid ei väljastatud, sest sooviti meestele anda veel üks võimalus, kuid pärast Elfyn Evansi katkestamist ning kolmikvõidu praktiliselt süllekukkumist otsustati ikkagi jalg maha panna.  

«Enne [15.] katset öeldi meile, et nüüd tuleb kohti hoida. Seega, ei mingit surumist enam,» sõnas Ott Tänak eelviimase katse finišis. Enne punktikatset toimunud meediatsoonis lisas eestlane, et vastav käsk ei tulnud sealjuures mitte tiimipealiku kohusetäitjalt Julien Moncet'lt, vaid Hyundai Motorspordi presidendilt Sean Kimilt. 

«See oli selge sõnum presidendilt, et hoog tuleb maha võtta ja Thierryd enam mitte suruda. Meie seisukohast on see frustreeriv, aga tiimi seisukohast saan sellest aru. Keeruline olukord igal juhul,» sõnas Tänak, kes läks hommikul siiski Neuville'iga võitlema.

Nimelt alustas ta päeva 27,9 sekundit belglasest taga, kuid andis päeva esimesel, 16,9 km pikkusel katsel kuuma, olles varem startinud konkurentidest enam kui 15 sekundit kiirem. Meie mehe selja taga startinud Neuville oli aga väljakutseks valmis ning vajutas samamoodi gaasi põhja, kaotades Tänakule kõigest 2,9 sekundiga.

Kas Thierry vastuhakk tuli eestlasele ka üllatusena? «Meil oli hea katse, aga ega temagi pole halb sõitja. Oli teada, et see (Thierry püüdmine) saab ilma temapoolse veata olema keeruline ülesanne, kuid meil tuli survet peal hoida, sest just siis need vead ka juhtuvad. Aga on nagu on, nüüd tuleb lihtsalt ralli lõpetada,» sõnas Tänak ning lubas ka punktikatsel endast kõik anda.

«See saab olema lõbus. Ma pole kindel, kas need lisapunktid päriselt ka rolli mängivad, kuid meil tuleb ikkagi lõbutseda,» sõnas 2019. aasta maailmameister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles