Müstilise etteaste teinud Markkanen vedas Soome EMil veerandfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lauri Markkanen tassis Soome esmakordselt EMil veerandfinaali.
Lauri Markkanen tassis Soome esmakordselt EMil veerandfinaali. Foto: EPA/FILIP SINGER/Scanpix

Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel on selgunud kuus veerandfinalisti. Viimasena kindlustas kaheksa parema seas koha Soome, kes seljatas 94:86 Horvaatia.

Soome korvpallikoondis polnud kunagi varasemalt EM-finaalturniiril veerandfinaali jõudnud. Enam kui pool sajandit tagasi teeniti küll kodusel EM-il kuues koht, ent toona ei olnud säärast sõelmängude formaati. Nõnda oli neil täna Horvaatia vastu võimalus ajalugu teha.

Kohtumine Berliinis oli väga võitluslik ning möödus punkt-punktis kuni neljanda veerandaja alguseni. Viimasel neljandikul tegid soomlased 77:77 viigiseisult 10:0 vahespurdi ja otsustasid sisuliselt kohtumise saatuse. Lõpusireeni kõlades oli tablool nende 94:86 võidunumbrid.

Soomlased said taas nautida Lauri Markkaneni müstilist esitust. NBA täht arvele jäi 32 minuti jooksul 43 punkti ja üheksa lauapalli. Markkanenist sai sellel EMil juba kolmas mees, kes suutnud vähemalt 40 punkti kirja saada. Enne teda tegid seda Luka Doncic (47 punkti vs. Prantsusmaa) ja Giannis Antetokounmpo (41 punkti vs. Ukraina).

Veerandfinaalis läheb Soome vastamisi Hispaaniaga, kes oli eile lisaajal 102:94 parem Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles