Münchenis EM-hõbeda võitnud jooksutäht jäi dopinguga vahele (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ahmed Abdelwahed.
Ahmed Abdelwahed. Foto: LPS via ZUMA Press Wire/Andrea Diodato/SCANPIX

Itaaliale Münchenis toimunud kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali toonud Ahmed Abdelwahed andis positiivse dopinguproovi ning teda ootab pikk võistluskeeld.

Abdelwahed võitis Itaaliale 3000 meetri takistusjooksus hõbemedali ning teda suutis edestada ainult soomlane Topi Raitanen. Itaalia koondise jooksutähe dopinguproovist leiti meldooniumi jälgi ning see proov oli just antud EMil.

«Mõned asjad tunduvad võimatud, kuniks nad sind ise tabavad. Ma pole sellisest ainest varasemalt kuulnudki. Ma pole kindlasti seda võtnud teadlikult ja teen kõik selleks, et leida põhjus, miks see aine minu uriinis oli. Ootan hetkel täpsemaid andmeid dopinguproovi kohta,» lausus EM-hõbe.

Sportlane kahtlustab, et keelatud aine võis tema kehasse sattuda läbi toidu. Ta lubas avalikult kogu dopinguprotsessi kajastada.

Meldoonium on Venemaa spordipetturite üks meelisaineid. Sellega on vahele jäänud näiteks endine tennisekuulsus Maria Šarapova, neljakordne ujumise maailmameister Julia Jefimova ja laskesuusatamise olümpiapronks Eduard Latõpov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles