Hyundai boss eitas valge lipu lehvitamist (5)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Julien Moncet
Julien Moncet Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai tiimipealiku kohusetäitja Julien Moncet ei leia, et meeskonna pühapäevase otsusega, millega keelati Thierry Neuville'il ja Ott Tänakul omavaheline võidukihutamine, tõmmati ühtlasi vesi peale ka eestlase MM-tiitli jahile. 

Enne prantslase lausete juurde jõudmist meenutagem korra pühapäevast sündmustekäiku. 

Kreeka MM-rallil viimasele päevale tuli vastu liidrina Neuville, Tänak kaotas talle 27,9 sekundiga. Eestlane küll tõdes, et puhta sõiduga on seda vahet raske tagasi teha, kuid lubas Neuville’i ikkagi surve all hoida, lootuses, et äkki tiimikaaslane murdub. Nagu Belgiaski.

Päeva esimesel katsel kihutaski Tänak nagu segane, kuid Neuville oli sellega arvestanud ning vastas sama pööraselt, kaotades katse võitnud eestlasele vaid 2,9 sekundiga. Võrdluseks, kolmanda aja sõitnud Craig Breen kaotas Tänakule koguni 17,2 sekundiga.

Selle peale ei pidanud aga rallit kohapeal jälginud Hyundai Motorspordi presidendi Sean Kim närvid vastu ning ta käskis enne eelviimast katset meestel omavaheline võitlus lõpetada ning kindlustada Hyundai jaoks ajalooline kolmikvõit.

Seesama otsus tähendas Tänaku jaoks aga potentsiaalselt seitset kaduma läinud punkti, mis olnuks MM-sarja üldarvestuses aga mesimagusad. Nimelt on just eestlasel kõige suurem tõenäosus püüda Kalle Rovanperät, ent kaht kanget lahutab kolm etappi enne hooaja lõppu – ehk olukorras, kus laual on veel 90 punkti – soomlasest 53 silma. 

Sõna prantslasele

Ehk mõnes mõttes võib öelda, et ajaloolist kolmikvõitu soovides vilistas Hyundai täielikult Tänaku MM-tiitli šanssidele. Moncet asja aga nii ei näe. 

«Me pole [individuaalse MM-tiitli osas] alla andnud. See on tegelikult võimalik veel mõlema sõitja jaoks,» viitas Hyundai (ase)šeff tõsiasjale, et Rovanperäst 76 punkti kaugusel oleval Neuville'il on samamoodi teoreetiliselt võimalik soomlast püüda. 

«Võimalused ja tõenäosused on küll väga väikesed, kuid täna oli lihtsalt meie eesmärk kindlustada siin see kolmikvõit. See oli meeskonnale ajalooline hetk,» jätkas ta usutluses DirtFishile. «Meil tuleb näha ka suuremat pilti ning meeskonna huvisid silmas pidada: see oli meie eesmärk: esimene, teine ja kolmas.»

Mis puudutab aga Tänaku ja Rovanperä tiitliduelli, siis see pole Moncet' sõnul veel läbi, kuna soomlane «pole midagi veel võitnud».

Prantslane nõustus küll väitega, et Tänaku teise kohaga näeb see veidi tõenäolisem välja, ent... noh, andkem lõpetuseks taas sõna Moncet'le. 

«Aga see oli ka enne [Kreeka rallit] väga raske. Ütlen aga veelkord, meil on väga palju parameetreid, mida arvesse võtta ja otsustasime sel korral [kolmikvõidust] kinni hoida,» sõnas ta, keeldudes täpsustamast, mis need «parameetrid» täpselt on. «Oleme suur firma, kellel on oma huvid, oma turundus ja veel väga palju asju.»

MM-sarja üldseis (10/13):

1. Kalle Rovanperä 207

2. Ott Tänak 154

3. Thierry Neuville 131

4. Elfyn Evans 116

5. Takamoto Katsuta 100

Hooajal on jäänud sõita veel kolm rallit, seega on etapivõitude eest laual 75 silma, millele võib punktikatsetelt lisanduda veel maksimaalselt 15. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles