VIDEO Komeedina tennisetaevasse tõusnud Alcaraz triumfeeris US Openil ja tõuseb maailma esireketiks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carlos Alcaraz hetk pärast US Openi tšempioniks tulemist.
Carlos Alcaraz hetk pärast US Openi tšempioniks tulemist. Foto: SHANNON STAPLETON

Kaks suve tagasi meeste tennise maailma edetabelis veel neljandasse sajasse kuulunud Carlos Alcarazist saab täna, esmaspäeval, 12. septembril, uus meeste esireket.

Põhjuseks aasta viimane suure slämmi turniir ehk US Open, mille 19-aastane valgepallur äsja võitis. Finaalis oli Alcaraz 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3 üle norralasest Casper Ruudist. Trofeematš kestis kolm tundi ja 20 minutit. 

Kohtumise tipphetked:

«See on miski, millest olen lapsest saati unistanud – olla maailma esireket ja võita suure slämmi turniir. Olen selle nimel kõvasti vaeva näinud. Emotsioonide tõttu on sellest praegu küll keeruline rääkida, kuid see on minu jaoks väga eriline hetk,» sõnas ühel slämmiturniiril kõige kauem platsil aega veetnud mängija. 

Säärast statistikat on tennises peetud 1999. aastast ning Alcaraz rassis tänavustel USA lahtistel seitsme mängu peale väljakul ühtekokku 23 tundi ja 39 minutit. 

See pole aga ainus ajalooline saavutus, millega hispaanlane hakkama sai. Ühtlasi saab temast tenniseajaloo noorim meeste esireket. Alcaraz on esinumbriks tõusmise hetkel 19 aastat ja 129 päeva vana. Eelmine nooruserekord kuulus Lleyton Hewittile (20 a ja 266 päeva).

USA lahtiste noorima võitja verstapostist jäi hispaanlasel veidi puudu. Nimelt õnnestus Pete Samprasel 1990. aastal New Yorgis triumfeerida 19 aasta ja 15 päeva vanuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles