VIDEO ⟩ Itaalia lõpetas 24-aastase ootuse, Crețu jäi valusalt medalita

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Itallased rõõmustamas MM-tiitli üle.
Itallased rõõmustamas MM-tiitli üle. Foto: Lukasz Laskowski

Pühapäeval pandi Poolas punkt tänavusele võrkpalli MMile, kuid seda peoperemeestele mitte soovitud moel. 

Nimelt tuli kodupubliku ees mänginud Poolal, kes muideks oli ka tiitlikaitsja, tunnistada valitseva Euroopa meistri Itaalia 3:1 (22:25, 25:21, 25:18, 25:20) paremust.

Nõnda lõpetasid saapamaa vollepojad riigi 24 aastat kestnud ootuse. Kuigi tegemist oli Itaalia neljanda MM-tiitliga, rändas võidukarikas Vahemere kaldale viimati 1998. aastal.

Finaali tipphetked:

«See ei tundu reaalne. Eelmisel aastal, kui võitsime EMi, nutsin meeletult. Nüüd ei suuda ma aga nutta, sest olen nii õnnelik ja elevil. Ma ei suuda praegu millestki mõelda, ainult naeratan ja naeran. Olen oma meeskonna üle nii uhke. Olen uhkusega itaallane ja uhkusega maailmameister,» sõnas Itaalia koondise sidemängija Simone Giannelli, kes valiti ühtlasi turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks. 

Tema ette tõstetud pallid lõid finaalis maha peaasjalikult Daniele Lavia (19 punkti), Alessandro Michieletto (14) ja Yuri Romano (13). Poolakate resultatiivseimad olid Aleksander Sliwka (12) ja Kamil Semeniuk (11).

Lisaks Giannellile valiti turniiri sümboolsesse koosseisu veel diagonaalründaja Bartosz Kurek (Poola), nurgaründajad Yoandy Leal (Brasiilia) ja Kamil Semeniuk (Poola), tempomehed Mateusz Bieniek (Poola) ja Gianluca Galassi (Itaalia) ning libero Fabio Balaso (Itaalia).

Itaalia ja Poola järel said pronksmedali kaela brasiillased, kes alistasid 3. koha mängus Eesti koondise endise peatreeneri Gheorghe Crețu tüüritud Sloveenia 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:18).

Pronksimatši tipphetked:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles