Venemaa laskesuusataja hakkab endise treeneri sõnul esindama Soomet (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Laskesuusatamine.
Laskesuusatamine. Foto: Martin Divisek/EPA/Scanpix

Venemaa laskesuusataja Darja Virolainen hakkab oma endise treeneri sõnul esindama Soomet.

33-aastane Virolainen debüteeris laskesuusatamise MK-sarjas 2014. aastal, ent nii kõrgel tasemel võistleski ta vaid kaks hooaega. Ometi suutis ta oma debüüthooajal teenida MK-sarjas kaks poodiumikohta.

Virolaineni endine treener Leonid Mjakišev väitis Matš TV vahendusel, et laskesuusataja hakkab sellest hooajast võistlema Soome lipu all.

«Ta on juba pikka aega Soomes elanud ning omandanud Soome kodakondsuse. Ta hakkab esindama Soomet. Kui tal on jõudu, võitleb ta koondisekoha eest,» sõnas Mjakišev.

Soome laskesuusaliidu esimehe Kalle Lähdesmäki sõnul ei vasta see aga tõele. «Meile saada oleva info kohaselt ei ole ta Soome kodanik. Tal ei ole sõlmitud ka alaliiduga lepingut,» ütles Lähdesmäki Iltalehtile.

Kui Virolainenil on aga Soome kodakondsus, siis võib ta Lähdesmäki sõnul koondisesse pürgida. «Kõik Soome kodanikud võivad katsevõistlustel osaleda. Kui suudad kodakondsust tõestada, võid seal startida. Valituks osutumisel on selged kriteeriumid. Treenerid valivad sportlased koondisesse tulemuste järgi,» ütles Lähdesmäki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles