BLOGI ⟩ Epp Mäe võitis MMil pronksmedali (1)

Postimees Sport
Copy
Epp Mäe pidi MM-i poolfinaalis tunnistama Samar Amer Ibrahim Hamza paremust.
Epp Mäe pidi MM-i poolfinaalis tunnistama Samar Amer Ibrahim Hamza paremust. Foto: EPA/ANDREJ CUKIC/SCANPIX

Eesti edukaim naismaadleja Epp Mäe võitis Serbias peetaval MM-il pronksmedali. Pronksimatšis alistas eestlanna Kanada maadleja Justina Renay Di Stasio 2:1. Postimees vahendas Mäe matše suurvõistlusel tekstipõhises otseblogis.

Poolfinaal:

Epp Mäe alustas värske Aafrika meistri Samar Amer Ibrahim Hamza vastu poolfinaali väga edukalt. Ta näitas avaperioodil üles aktiivsust ning teenis vastase passiivsuse eest punkti. 1:0 seisuga avaperiood ka lõppes.

Pärast lühikest puhkust jätkus matš eestlanna taktikepi all. Ta suutis taas vastase passiivsuse eest punkti teenida ning asus 2:0 juhtima. Kahjuks ei suutnud eestlanna viimasel minutil egiptlanna rünnakuid tõrjuda.

Mäele määrati viimasel minutil passiivsus ning tal tuli aktiivsemalt maadelda. Olukorra kasutas hoopis ära Hamza, kes kontrarünnakuga kaks silma teenis. Eestlanna ei suutnud karistusaja jooksul aga ühtegi võtet teha ning nõnda määrati talle veel lisakaristus. Nõnda oligi tablool ühtäkki 2:3 kaotusnumbrid ning sellest seisust ei õnnestunud eestlannal 16 sekundi jooksul välja rabeleda.

Kui Hamzast sai esimene Egiptuse sportlane, kes jõudnud naiste konkurentsis MM-finaali, siis Mäe jätkab homme heitlust pronksmedali eest. Ta peab ootama endale vastast lohutusringist, kus kohtuvad Justina Di Stasio (Kanada) ja Martina Kuenz (Austria). Pronksimatšidega tehakse algust homme kell 19.

Veerandfinaal:

Epp Mäe sai kaheksandikfinaalist nõnda palju head emotsiooni, mille suutis ka veerandfinaali kaasa võtta. Anastassia Osnjatš Šustova alistamiseks ei tekkinud eestlannal mingit probleemi.

Avapoolajal haaras Mäe 1:0 eduseisu ning teise poolaja keskpaigaks kasvas see juba 5:1 peale. Viimasel minutil tegi küll ukrainlanna meeleheitliku ürituse matš viigistada, ent kahest silmast enamat ta ei suutnud. Nõnda võttiski Mäe poolfinaalkoha 5:3 võiduga.

Nelja parima hulgas läheb eestlanna vastamisi turniiri üheks suursoosikuks peetud Samar Amer Ibrahim Hamzaga. Turniiril teise asetuse saanud egiptlanna krooniti tänavu ka Aafrika meistriks.

Kaheksandikfinaal:

Mäe teenis turniirile kolmanda asetuse ning oli seetõttu avaringist prii. See andis talle küll puhkust, ent arvestada tuli ka faktiga, et vastasel on juba väike tunnetus saavutatud. Talle seisis vastu 24-aastase Mongoolia maadleja Ganbat Ariunjargal.

Kohtumine turniiri peamatil oli väga võitluslik ning eestlanna suutis enda paremuse maksma panna alles viimastel minutitel. Ariunjargal suutis võidelda endale 3:1 edu, ent peagi suutis Mäe vastata omakorda 3:0 vahespurdiga ning teenida 4:3 võidu.

Veerandfinaalis läheb eestlanna vastamisi 26-aastase ukrainlanna Anastassia Osnjatš Šustovaga, kes oli enda kaheksandikfinaalis 11:0 tulemusega üle Kuuba maadlejast Milaimys De La Caridad Marin Potrille.

Enne turniiri:

Epp Mäe läheb Belgradis võistlustulle suurte ootustega. Talle on turniiriks omistatud kolmas asetus ning seetõttu pääses ta otse kaheksandikfinaali.

Nõnda ei pea eestlanna kohe hommikul maadlusmatile tulema ning saab rahulikult oodata enda vastast paarist Enrica Rinaldi (Itaalia) ja Ganbat Ariunjargal (Mongoolia). Matšidega alustatakse kell 10.30. Neist tituleeritum on itaallanna Rinaldi, kes võitis tänavu Budapestis peetud EM-il pronksmedali. Seejuures alistus Rinaldi veerandfinaalis just Epp Mäele ning seda selilipanekuga (skoor 6:0).

Turniiril omab esimest asetust selle aasta Aasia parim naismaadleja Aiperi Medet Kyzy ning teine asetus omistati selle aasta tänavusele Aafrika meistrile Samar Amer Ibrahim Hamzale. Maailma edetabelijuht ameeriklanna Adeline Maria Gray pole Serbias võistlustules.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles