Kardisportlased tegid oma koolidele vahva kingituse

Postimees Sport
Copy
Siim Leedmaa annab Kose Gümnaasiumile kingituseks kardiraamatu.
Siim Leedmaa annab Kose Gümnaasiumile kingituseks kardiraamatu. Foto: Erakogu/Eesti Kardiliit

Eesti kardispordi 60. juubeliaastal uue kooliaasta alguse tähistamiseks kinkisid kardisportlased kõikjal üle Eesti oma koolide raamatukogudele läinud hooaja kardispordi Eesti meistrivõistlusi kokku võtva raamatu.

Koolidele kingitud sümboolsed 60 raamatut iseloomustavad ühtviisi nii kardispordi väärikat ajalugu kui ka jätkuvalt kõrget taset, mille kinnituseks on Eesti sportlaste kuulumine maailma paremikku. Raamatute kinkimise aktsioon aga rõhutab eelkõige koolihariduse tähtsust.

«Nagu iga teine spordiala, nõuab ka kardisport suurt panustamist mitmel rindel - võistlusrajale pääsemise esimeseks eelduseks peavad kooliasjad korras olema,» ütles Eesti Kardiliidu juhatuse esimees Priit Karjus. «Soovime omalt poolt, et kõik kardisõitjad oleksid tublid nii spordis kui koolis.»

Tarkusekuu aktsiooniga liitusid kardisõitjad igast vanusegrupist. Kõrvuti tänavu alles oma kooliteed alustavate Cadet-klassi võistlejatega külastasid oma vanu koole ka vilistlased. Eesti ühe parima kardisõitja, praegu juba ülikoolis õppiva Siim Leedmaa jaoks tähendab oma vanale koolile tehtud kingitus väga südantsoojendavat tegu.

«Nii nagu kardisport on mulle palju andnud, on sama teinud kõik need aastad Kose Gümnaasiumis. Olen väga tänulik oma vanale koolile ning olgu see raamat minu väikeseks kingituseks ja inspiratsiooniks kõigile alles oma kooliteed alustavatele lastele,» ütles nädalapäevad tagasi maailmameistrivõistlustelt koju naasnud Leedmaa.

Kardispordi hooaeg jätkub eeloleval nädalavahetusel Porsche Ringi uuel kardirajal, mis võõrustab oma ajaloo esimest kardivõistlust.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles