Virvesest sai seitsmes* Eesti rallimees, kes MM-sarjas punkte teeninud

Copy
Robert Virves
Robert Virves Foto: Sander Ilvest

Suuresti tänu heldetele kaasmaalastele Kreeka MM-etapil startida saanud Robert Virves on kõikidele õla alla pannud pöidlahoidjatele hellasemaal mitmekordselt ära tasumas. 

Nimelt lõpetas 24-aastane saarlane laupäevase rallipäeva üldarvestuse kuuendal kohal, mis tähendab, et kui homme midagi katastroofilist ei juhtu – tasub meeles pidada, et Akropolis on siiski Akropolis, nagu ka ilmatšempion Sebastien Ogier rõhutas – teenib ta Kreekast karjääri esimesed MM-punktid (6*).

Kui nõnda ka läheb, saab Virvesest seitsmes Eesti rallimees, kes MM-sarjas punkte teeninud. Eelnevad kuus on vastavalt: Ott Tänak (1629*), Markko Märtin (207), Urmo Aava (17), Georg Linnamäe (7*), Egon Kaur (2), Karl Kruuda (1).

Kui Virvest samuti juba punktisaajaks lugeda, on MM-sarja ajaloos kokku punkte teeninud 655 sõitjat.

Portaali Juwra andmetel on enim punkte MM-sarja ajaloos teeninud Sebastien Ogier (2921*). Prantslasele järgnevad Thierry Neuville (2051*), Sebastien Loeb (1778), Jari-Matti Latvala (1685) ja Tänak (1629*).

Siinkohal tasub muidugi välja tuua, et vanasti teenis MM-etappidel punkte vähem sõitjaid – kuni 2003. aastani näiteks kõigest kuus paremat – ning välja jagati ka väiksem arv silmasid.

*Tärnidega sõitjatel tuleb artiklis välja toodud punktide jaoks ka homme Kreeka MM-ralli lõpetada, vastasel juhul lähevad Akrpolises teenitud punktid kaotsi.

Märksõnad

Tagasi üles