Virves tänas südamest talle õla alla pannud fänne: see on uskumatu

Copy
Robert Virves ja Aleks Lesk kihutamas Soome MM-rallil. Sama duo istub nüüd Škoda Fabiasse ka Kreekas.
Robert Virves ja Aleks Lesk kihutamas Soome MM-rallil. Sama duo istub nüüd Škoda Fabiasse ka Kreekas. Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Eesti rallimees Robert Virves saab sel nädalal peetaval Kreeka MM-etapil osaleda suuresti tänud heldetele kaasmaalastele.

Andeka sõitja tänavuse kalendri kohal rippus suur küsimärk. Alustuseks sai Rally2-klassis kihutav Virves kokku eelarve Poola etapiks, Soome aitas ta pikaaegne toetaja Jüri Käo. Kreeka ralli polnud üldse plaanis, kuni sekkusid helded haldjad.

Ametlikult 2022. aasta aprillis loodud MTÜ Estonian Next Rallystar alustajateks olid Kalev Kruus, Urmo Aava ja Janno Hert. Just siis oli Virvesel pooleli teine JWRC hooaeg ja MM-tiitel näis realistlik.

«Kruus oli just jaanuaris Soomes Lapimaa rallil käinud. Ta oli tuhhi täis: et Robert on talendikas poiss, aga rahadega on väga raske. «Mida kuradit, ei saa nüüd ühte noort meest Eestist sõitma?» küsis ta telefonis minult. Nii ta mind ja Janno Herti utsitas, kuni võtsime tuld ja hakkasimegi tegema,» meenutas Aava projekti algust rohkem kui kaks aastat tagasi.

Toona asi toimis. Virves sai läbi raskuste JWRC hooaja lõpetatud. Võidukalt. Tänavu suvel selgus aga, et nende abi on taas tarvis. Pärast juuli alguses tehtud üleskutset annetasid enam kui 200 rallisõpra kokku üle 52 000 euro.

«Puuduoleva osa eelarvest katavad Roberti teised toetajad. Poolte kokkuleppel me tõesti ei saa öelda, palju meie Kreeka ralli eelarve on, kuid võib öelda, et Kalevi ja Urmo MTÜ poolt tulnud toetus on rohkem kui 50 protsenti vajaminevast eelarvest,» ütles Virvese vend ja mändžeri rolli täitev Gert.

Võistluse eel kasutas Virves võimalust kõiki abistajaid tänada. «Esiteks olen ma väga tänulik Jüri Käole, Aivar Mäemetsale ja Marek Mägile. Nad on võtmeisikud, tänu kellele saan taas WRCs sõita. Ja lisaks on meie taga veel palju häid toetajaid,» vahendas wrc.com.

«Kreeka polnud mul plaanis, aga spordikommentaator Kalev Kruus ja Rally Estonia direktor Urmo Aava läksid oma kampaaniaga avalikkuse ette ja kogusid üle 52 000 euro. Eesti rallifännide ja kogukonna toetus on uskumatu. Fakt, et inimestele läheb meie tegevus nii korda, tähendab palju.»

Kreeka ralli algab neljapäeval testikatsega, tõsiseks võistluseks läheb reedel.

Tagasi üles