Ukraina loobus EMil osalemisest, sest võistlema lubati Venemaa ja Valgevene sportlased (6)

Toimetas Ville Arike
Copy
Ukraina samboliit jäi oma põhimõtetele truuks.
Ukraina samboliit jäi oma põhimõtetele truuks. Foto: Paul White/AP Photo/Scanpix

Ukraina samboliit keeldus osalemast sel nädalal peetavatel Euroopa meistrivõistlustel, sest seal tohivad võistelda nii Venemaa kui ka Valgevene sportlased.

Sambo on üks vähestest aladest, mille rahvusvaheline alaliit pole agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlaste võistlemist keelustanud. EM toimub Venemaa-sõbralikus Serbias, täpsemalt Novi Sadis.

Ukraina samboliit tegi oma kodulehel avalduse, kus teatas suurvõistlusest loobumisest.

«Kõigile asjaoludele vaatamata otsustas FIAS (rahvusvaheline samboliit – toim) lubada Venemaa ja Valgevene sportlastel võistelda rahvusvahelistel võistlustel neutraalses staatuses. Nende võistluste hulka kuulub ka EM.

Meie, sportlased, treenerid ja Ukraina samboliidu spetsialistid teatame Euroopa meistrivõistlustest loobumisest seoses rahvusvahelise ja Euroopa samboliidu vastu võetud otsusega lubada Venemaa ja Valgevene sportlastel sel võistlusel osaleda. Kutsume kõigi teiste riikide alaliite suhtuma meie otsusesse mõistvalt ning toetada meid võitluses oma riigi vabaduse säilitamise, demokraatlike ja inimlike väärtuste nimel,» seisab avalduses.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles