Paanika? Kolmandat etappi järjest Hyundailt sugeda saanud Toyotas peetakse kriisikoosolek

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Autoralli MM-sarjas näikse kõik justkui selge olevat: nii individuaalne kui ka võistkondlik tiitel kuulub tõenäoliselt Toyotale. Ent nendegi leeris pole taevas pilvitu. 

Kolm etappi enne hooaja lõppu on Kalle Rovanperä (Toyota) edu Ott Tänaku (Hyundai) ees 53 silma. Tiimide arvestuses edestab Jaapani autotootja Lõuna-Korea rivaale 63 punktiga.

Seis paistab Toyota jaoks ilus, ent suurem töö tehti ära hooaja esimese poolega. Viimasel kolmel etapil on triumfeerinud Hyundai sõitja, kirsiks tordil oli lõppenud nädalal Kreekas teenitud kolmikvõit.

Mullu tiimipealikuna alustanud Jari-Matti Latvala tunnistas, et käsil on tema ametiaja raskeim hetk. Kuuldavasti toimub Toyotal kriisikoosolek, kus otsitakse tagasilöökidele vastuseid.

«Peame tõesti asja arutama. Me ei saa lihtsalt tõdeda, et oli kehv nädalavahetus ja läheme edasi. Peame väga hoolikalt selgeks saama, mis läks valesti, ja mida saaks siit tulevikuks õppida,» sõnas Latvala.

Tiimipealik pööras juba pilgu tuleva aasta algusse. «Järgmine kord sõidame kõval ja libedal [kruusa]teel Mehhikos. See pole enam kaugel. Peame asjad selleks ajaks paika saama,» viitas Latvala märtsis WRC-sarja naasvale etapile.

Kreekas oli parima Toyota mees kuuenda kohaga Takamoto Katsuta, kes aga põhitiimile punkte ei kogu. Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Elfyn Evans ei mahtunud erinevate murede tõttu esikümnessegi.

«See oli siiani kindlasti tiimijuhikarjääri kõige keerulisem nädalavahetus. Võistlus läks meie jaoks väga halvasti, aga olen rahul, et Lappi ja Rovanperä tõid meile mõne punkti tiimide arvestuses,» lisas Latvala.

MM-sari jätkub 29. septembrist 2. oktoobrini peetava Uus-Meremaa ralliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles