Kaks Eesti koondise piiri peal olevat korvpallurit siirdus eksootilisse liigasse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Saimon Sutt (palliga).
Saimon Sutt (palliga). Foto: Tairo Lutter

Reykjavíki korvpalliklubi KR teatas, et nendega liitus Saimon Sutt. Mõned päeva varem lõi samuti Islandi pealinnaklubi IR-iga käed Martin Paasoja.

«Saimon Sutt on 27-aastane mitmekülgne eestlane. 201 sentimeetri pikkune mängija on suurema osa karjäärist mänginud kodumaal, aga saanud kogemust ka Austrias ning Eesti-Läti ühisliigas,» seisab klubi kodulehel.

Peatreener Helgi Már Magnússon lisas: «Saimon on väga mitmekülgne mängija, kes suudab meie probleeme lahendada erinevatel positsioonidel. Ootame teda klubi juurde, et jätkata hooajaks ettevalmistusega.»

Pika ajalooga KR on 18-kordne Islandi meister. Mullu lõpetati viienda kohaga. Viimane tiitel pärineb hooajast 2018/19.

Sutt alustas eelmist hooaega Pärnus, ent novembri lõpus leping katkestati. Põhjuseks oli pikalt häda teinud selg. Puhkust vajas nii keha kui ka hing.

Märtsis lõi ta käed Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga. Esialgse plaani kohaselt pidanuks Sutt ka hooaja lõpus väljakule jooksma, ent seda ei juhtunud. Lepingut mängumees kodulinna klubiga ei pikendanud.

Sutt on aastaid kuulunud ka Eesti koondise radarile. Paasojal on rahvusesinduse eest kirjas ka omajagu matše.

IR-i meeskond mullu Islandi liigas play-off'i ei jõudnud, põhiturniir lõpetati kümnendana. Klubi tippajad jäävad eelmisse sajandisse, mil võideti 15 tiitlit.

Pikalt vigastusega võidelnud Paasoja mängis mullu Raplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles