CORNER 1 ⟩ Superdebütandi tähetund ja tema põnev tee F1-sarja

Postimees Sport
Copy
Nyck de Vries.
Nyck de Vries. Foto: David Davies/PA/Scanpix

Vormelisaade «Corner 1» keskendub sel nädalal Nyck de Vriesile. Hollandlasele, kes debüteeris üllatuslikult möödunud nädalavahetusel Itaalia GP-l vormel 1 võidusõidus ja tegi kohe tulemust.

De Vries on F2-sarja ja vormel E meister, kes sai Monza ringrajal võimaluse tänu Williamsi esisõitja Alex Alboni probleemidele pimesoolega. Varem oli hollandlane tänavu vormel 1 autoga sõitnud ainult vabatreeningutel, aga esindanud teiste seas Mercedest ja Aston Martinit.

Itaalia GP-l teenis de Vries debüüdil kohe punkte, lõpetades üheksandana. Ei kõla küll võib-olla kõige erutavamalt, aga Williamsil on taas stardirivi kõige kehvem auto ja iga punkt on neile kuldaväärt. Ja näitab sõitja head taset.

Saates võetakse luubi alla teinegi talent: ameeriklane Colton Herta, kel pole F1-sarjas sõitmiseks vajalikku superlitsentsi, aga Red Bulli üks ninamehi Helmut Marko tahab teda ometi vormel 1 tuua. 

Saate vedajateks on vormelimaailma entusiastid Art-Peeter Roosve ja Janar Saharenko, kes on vormelisõpradele ehk tuntud kui Facebooki lehekülje «Corner 1 Eesti» haldajatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles