Ripakile jäänud meister leidis F1-tiimis viimaks töökoha

Karl Mihkel Eller
Copy
Felipe Drugovich.
Felipe Drugovich. Foto: FLORENT GOODEN/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Eelmisel nädalal vormel 2 sarja tiitli kindlustanud brasiillane Felipe Drugovich sõlmis lepingu Aston Martini F1 meeskonnaga. Värskest F2-sarja meistrist saab Suurbritannia meeskonna varusõitja.

22-aastane brasiillane peaks osalema novembris Abu Dhabis toimuval F1 Grand Prix esimesel vabatreeningul ning pärast hooaja viimast etappi noorsõitjate testipäeval.

2023. aastal peaks Drugovich valitud MM-etappidel olema osa Aston Martini meeskonnast, mille põhisõitjad on tuleval aastal Fernando Alonso ja Lance Strolli. Läbi aegade tugeval võidusõidumaal Brasiilial pole praegu kuninglikus klassis oma sõitjat.

Drugovich oli üks väheseid vormel 2 sarja talente, kellel veel polnud lepingut F1 meeskonnaga.

Hollandi meeskonna MP Motorsport ridades võistlev Drugovich on seni F2-hooajal võitnud viis sõitu ning juhib punktitabelit 241 punktiga. Tema lähim jälitaja, 19-aastane Theo Pourchaire on kogunud 164 punkti, kuid kuna sõita jääb veel vaid üks etapp, siis pole tal võimalik brasiillast kinni püüda.

Ametlikel andmetel on F1-sarjas 2023. aastal täitmata viis sõitjakohta. Selgusetu on, kes jätkab Valtteri Bottase kõrval Alfa Romeo meeskonnas. Praeguse seisuga peaks Pierre Gasly jätkama AlphaTauri meeskonnas, tiimikaaslase Yuki Tsunoda saatus on lahtine. Alpine’ist lahkuva Alonso asemik pole samuti kindel, ühe sõitjana jätkab Prantsusmaa tiimis Esteban Ocon. Lisaks on vakantne üks sõitjakoht Haasis ja Williamsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles