40-aastane Ibrahimovic ei lõpetagi karjääri: tulen tagasi, see saab olema jõhker

Karl Mihkel Eller
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Paljud arvasid, et 40-aastane jalgpalliäss Zlatan Ibrahimovic teatab pärast põlveoperatsioonil käimist karjääri lõpetamisest. See pole aga kaugeltki nii. Rootsi koondislane lajatas: «Te veel märkate, kui olen tagasi. See saab olema jõhker.»

Ibrahimovici tööandja AC Milan võitis eelmisel hooajal Itaalia meistritiitli. Paar päeva hiljem teatas klubi, et Zlatan Ibrahimovicile tehti põlveoperatsioon. Prognoositi, et ta peab palliplatsilt eemale jääma seitsmeks kuni kaheksaks kuuks.

Vahepeal on spekuleeritud, kas raske vigastus tähendab Ibrahimovici pika ja eduka karjääri lõppu. Kuid Ibrahimovic pikendas oma lepingut Milaniga ja võitleb iga päev selle eest, et sel talvel taas väljakul oleks.

«Jah, ma töötan iga päev. Vaja on kannatlikkust,» ütles Ibrahimovic intervjuus ajalehele La Gazzetta dello Sport. Kui temalt küsiti, millal ta tegelikult väljakule tagasi saab tulla, vastas ta: «Te märkate seda kindlasti. Kui ma tagasi tulen, on seda näha ja kuulda, võite sellele loota. See saab olema jõhker.»

Ibrahimovic oli üleeelmisel ehk oma tagasitulekuhooajal Milanos edukas, lüües 19 mänguga 15 väravat. Möödunud hooajal, mille rikkusid vigastused, lõi oktoobris 41-aastaseks saav ründaja vaid kaheksa väravat.

Maikuus selgitas Ibrahimovic, kui raske oli tal hooaeg lõpuni mängida. «Viimased kuus kuud mängisin ilma eesmise ristatisidemeta vasakus põlves. Põlv oli paistes kuus kuud. Viimase poole aasta jooksul sain meeskonnaga treenida vaid kümme korda. Poole aasta jooksul tehti rohkem kui 20 süsti. Võtsin valuvaigistid iga päev, valu tõttu ei saanud ma magada peaaegu kuus kuud. Ma pole kunagi nii palju väljakul ega väljaspool seda kannatanud,» kirjutas Ibrahimovic Instagramis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles