Saksamaa EMil poolfinaali vedanud tähtmängijat ootab NBA-s magus pakkumine

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dennis Schröder.
Dennis Schröder. Foto: Vid Ponikvar / Sportida/SIPA/SCANPIX

Saksamaa korvpallikoondis on kodusel EM-finaalturniiril näidanud suurepäraseid esitusi ning eile kindlustati koht medalimängudel. Poolfinaali jõudmises on mänginud väga suurt rolli Dennis Schröder, kelle väärtus NBA klubide silmis tegi märgatava tõusu.

Kui viimastel aastatel on Schröderi väärtus NBAs muutunud olematuks ning talle ei leitud enam mänguaega, siis see on EM-finaalturniiril näidatud esitustega muutunud. NBA asjatundja Marc Stein julgeb väita, et septembris on Saksamaa koondise tähtmängijal taskus mõne NBA klubi kopsakas leping.

Stein toob välja, et sakslasest on huvitatud Dallas Mavericksi meeskond, kes on saatnud enda peamised skaudid ka EM-finaalturniiri jälgima. Kuue mänguga on Schröderi arvele jäänud 20,2 punkti, 7,2 korvisöötu ja 2,7 lauapalli, mis teevad temast ühe produktiivsema mängija EMil.

Schröder pole enda punkte visanud ka väiksemate korvpalliriikide vastu. Ta on vedanud Saksamaa võidule nii Prantsusmaa, Leedu kui ka Kreeka vastu. Veerandfinaalis kreeklaste vastu jäi tema kontosse seejuures 26 punkti ja 8 korvisöötu.

Mavericks oleks Schröderile ka väga hea mängupaik. Tema peale ei laskuks vastaste tähelepanu, kuna tema meeskonnakaaslaseks oleks Luka Doncic. Lisaks lahkus Mavericksist möödunud hooajal särama löönud Jalen Brunson, kes täitis Doncici puudumisel põhiskoorija rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles