Itaalia oli lähedal teisele võimsale skalbile, ent pidi lisaajal ikkagi kohvrid pakkima

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rudy Gobert aitas Prantsusmaal lülitada Itaalia konkurentsist.
Rudy Gobert aitas Prantsusmaal lülitada Itaalia konkurentsist. Foto: Annegret Hilse/reuters/scanpix

Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel kindlustas kolmanda riigina koha nelja parema hulgas Prantsusmaa, kes seljatas veerandfinaalis lisaajal Itaalia 93:85.

Enne EMi peeti Prantsusmaad väga suureks medalisoosikuks ning üheks neist, kellele ennustati ka EM-tiitli võitmist. Nad olid sel turniiril mänginud üsna kindlat korvpalli, mis toonud ka edu. Itaalia seevastu tuli täna platsile vägeva emotsiooniga, kuna kaheksandikfinaalis lülitati konkurentsist kullasoosik Serbia.

Veerandfinaali alustas selgelt paremini Prantsusmaa, kes pani enda suuruse ülekaalu maksma ning esimest korda sel turniiril tabasid hästi ka kaugvisked. Pärast avaveerandit oli Prantsusmaa juhtimas 27:20.

Teine veerand oli väga korvidevaene ning vahe jäi samuti muutumatuks. Nõnda mindi poolajapausile Prantsusmaa eduseisus 38:31.

Teise poolaja alguses näis, et Itaalia ei suudagi täna mängu mingit muudatust tuua. Vahe püsis stabiilselt 7-8 punkti juures, ent ootamatult ulatas abikäe prantslaste peatreener Vincent Collet. Ühtäkki võttis Prantsusmaa loots välja mitmed põhimehed, nende hulgas ka Rudy Gobert, Thomas Heurtel ja Evan Fournier.

Ühtäkki tegi Itaalia seisult 45:53 lausa 19:3 vahespurdi ning haaras neljanda vaatuse alguses 64:56 edunumbrid. Kõik oli justkui nende kätes, ent Prantsusmaa põhimehed tõid enda koondise mängu tagasi.

Viimasele minutile mindi vastu Itaalia 77:73 juhtimisel. Kõik võtmed olid itaallaste käes, ent käsi hakkas ikkagi värisema. Samal ajal kui Terry Tarpey ja Huertel viskasid lähivisked sisse, eksis itaallaste poolel nii vabavisetel kui ka lähiviskel Simone Fontecchio. Nõnda mindi 77:77 seisult lisaajale.

Üleajal oli rohkem enesekindlust Prantsusmaal, kes paisutas vahe lõpuks kaheksale punktile. Lõpusireeni kõlades näitas tabloo prantslaste 93:85 võidunumbreid.

Võitjate edukaimana viskas Huertel 20 punkti, teda toetas Gobert 19 punkti ja 13 lauapalliga. Itaalia poolel särasid 21 punktiga nii Fontecchio kui ka Marco Spissu.

Prantsusmaa kohtub nelja parema hulgas Sloveenia ja Poola kohtumise võitjaga. Viimane poolfinalist mängitakse välja täna kell 21.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles