Mäel on küll palju autasusid, aga Embrichini jõudmiseks ületas ta alles keskjoone (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maadleja Epp Mäe.
Maadleja Epp Mäe. Foto: Eero Vabamägi

Maadleja Epp Mäe võitis täna järjekordse tiitlivõitluste medali, millega tõstis enda karjääri medaliarvu seitsmeni. Seda on küll palju, ent enim tiitlivõistluste medaleid võitnud Eesti sportlase tiitlini on veel pikk tee ees.

Mullu Tokyos epeenaiskonna koosseisus olümpiavõitjaks kroonitud vehklejast Irina Embrichist sai enim tiitlivõistluste medaleid võitnud Eesti sportlane. 42-aastase Emrbichi auhinnakapis on kokku 13 medalit.

Talle järgnevad edetabelis 12 medaliga teinegi vehkleja Julia Beljajeva ning sõudjad Tõnu Endrekson ja Allar Raja. 11 medalit on enda karjääri jooksul võitnud nii kettaheitja Gerd Kanter kui ka sõudja Kaspar Taimsoo. Üheksa medalit võitsid aastate jooksul murdmaasuusataja Kristina Šmigun-Vähi, kümnevõistleja Erki Nool ja judoka Indrek Pertelson.

Epp Mäel on võimalik üheksa medali peale tõusta juba järgmisel aastal. Selleks tuleb tal auhinnakappi täiendada nii aprillis Horvaatias toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel kui ka septembris peetavatel maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles