Süsti saanud Doncic pärast EMi šokk-kaotust: vedasin kogu riiki alt, olen süüdi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pettunud ja valudes Luka Doncic.
Pettunud ja valudes Luka Doncic. Foto: IMAGO/Tilo Wiedensohler/Scanpix

Nii mõnegi üllatuse pakkunud korvpalli EMi senini suurim šokk saabus viimases veerandfinaalis, kus valitsev meister Sloveenia jäi 87:90 alla Poolale. Kaotajate täht Luka Doncic võttis süü enda õlule.

Kummalises, mõlemalt poolt suurte mõõnade ja tõusudega matšis andis Poola käest avapoolaja 23-punktilise edu. Neljanda veerandaja hakul jäädi ise viie silmaga taha, ent lõpuks võeti ikkagi oma. Viimased kolm minutit pidi Sloveenia mängima Doncicita, kes langes viie veaga pingile.

«Palju õnne Poolale. Nad tegid algusest lõpuni väga hea partii. See on nende jaoks väga suur saavutus,» alustas maailma üks paremaid mängijaid pressikonverentsi vastase kiitmisega. 

«Meie jaoks ei läinud mäng soovitud viisil. Energiat polnud piisavalt. Me saime mängu tagasi, ent Poola jätkas võitlemist.»

Teise veerandaja keskpaigas kukkus Doncic ühes olukorras seljale. Ta hoidis edasise mängu jooksul hella kohta korduvalt, näol valugrimassid. Poolajapausi järel oli tema sloveenidest viimane, kes platsile jõudis.

«Ma ei tea. Ilmselt mitte 100 protsenti. Sain kolmandal veerandajal süsti,» kirjeldas Doncic enda valmisolekut pärast vigastust, ent ei pugenud selle taha. 

«Olen EMil pidanud paljuga hakkama saama. Aga see pole põhjus. Mängisin täna kohutavalt. Vedasin oma tiimi alt. Vedasin alt kogu riiki. See on minu süü.»

23-aastase Doncici arvele jäi Poola vastu ligi 35 minutiga 14 punkti, 11 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. Ta patustas aga 6 pallikaotusega ning tabas väljakult 15/5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles