EMil üllatuse sepistanud Poola peatreener: mu mängijatel on arbuusisuurused munad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Igor Milicic esiplaanil, hoolealused taustal.
Igor Milicic esiplaanil, hoolealused taustal. Foto: Vid Ponikvar / Sportida / Scanpix

Korvpalli EMil Poola üllatuslikult poolfinaali tüürinud peatreener Igor Milicic polnud Sloveenia alistamise järel mängijate kiitmisega kitsi.

«Tahtsime sloveene närvi ajada, sest mida rohkem nad nutavad, seda enam kütab see meid üles,» selgitas Milicic plaani valitseva Euroopa meistri vastu.

Laias plaanis see ka õnnestus. Teisel veerandajal pääses Poola korraks ette isegi 23 punktiga. Sloveenia lasti küll suurest eduseisust järgi ja isegi viie punktiga juhtima, ent viimaste minutitega kallutati mäng ikkagi 90:87 enda kasuks.

«Me uskusime kogu aeg. Meil on 12 mängijat, treenerid ja meditsiinibrigaad. Oleme nagu perekond. Meil on sisemine jõud, et alati uskuda, isegi võimatut. Teist sellist meeskonda Euroopas ei leidu,» ülistas Milicic omasid. «Mängijatel on arbuusisuurused munad ja kuusuurused südamed. Olen triumfi üle väga õnnelik!»

Mis saab edasi? Poolat ootab reedeses poolfinaalis Prantsusmaa. «Meil on oma unistused. Anname endast parima, et hoiaksime neid elus võimalikult kaua. Oleme juba teinud midagi kujutlematut. See on šokk, aga me suudame edasi minna,» teatas Milicic. 

EMide ajaloo neljanda mängijana kolmikduublini jõudnud Mateusz Ponitka ei kartnud ka kõige kõrgemat sihti välja hõigata. «Võtame kulla!» hüüdis kapten justkui möödaminnes, kui tiimiga veerandfinaali võitu tähistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles