Tenniselegend Roger Federer lõpetab ülieduka karjääri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Roger Federer
Roger Federer Foto: AELTC/JOE TOTH/Scanpix

Endine maailma esireket Roger Federer teatas, et lõpetab tennisekarjääri.

Augustis 41. sünnipäeva tähistanud Federer andis sotsiaalmeedias teada, et osaleb järgmisel nädalal peetaval Laver Cupil ning see jääb tema viimaseks suureks turniiriks. Ta jätkab küll tennise mängimist, ent mitte slämmiturniiridel ega ATP-tuuril.

Šveitslast Federeri peetakse ajaloo üheks andekamaks tennisistiks. Ta on ülieduka karjääri jooksul võitnud 20 slämmiturniiri. Esimene neist tuli juba 2003. aasta Wimbledonis, kui ta oli 21-aastane. Viimane triumf tuli 2018. aastal Austraalia lahtistel.

Viimased kolm aastat on Federer tennisetuurilt eemal olnud, põhjusteks erinevad tervisemured ja põlveoperatsioonid. Kokku hoidis Federer pika sportlaskarjääri jooksul maailma esireketi tiitlit 310 nädalat, neist 237 järjest, mis tähistavad ka rekordit.

«Olen viimaste aastate jooksul näinud palju vaeva, et mänguvormi taastada. Samas seab keha ette piirid. Olen 41-aastane. Mänginud 24 aasta jooksul enam kui 1500 matši. Tennis on mind kohelnud paremini, kui oleksin eales lootnud, kuid pean tõdema, et nüüd on aeg lõpetada,» lausus Federer sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles