Vetteli kriitika ajas itaallased vihale: ta peab meie presidendi ees vabandama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: JENNIFER LORENZINI/Reuters/Scanpix

Neljakordne F1 maailmameister Sebastian Vettel on enda väljaütlemistega Itaalia inimesed välja vihastanud. Nüüd nõutakse, et sakslane vabandaks kõige eest.

Vettel on viimastel aastatel julgelt avaldanud arvamust erinevatel teemadel. Itaalias toimunud Monza GP ajal ajas sakslast vihale Itaalia hävitajate ülesõit avatseremoonia käigus.

Itaalia hävitajad on aastaid Monza GP ajal ringraja kohalt üle sõitnud ning enda järel jätnud maha Itaalia lippu meenutava tossupilve. Vetteli sõnul pole see tänapäeva ühiskonnas enam sobilik, sest sellel puudub otsene vajadus.

«Ma loodan, et nad lõpetavad need ülesõidud. Kuulsin, et Itaalia president Sergio Mattarella nõudis seda. Ta on ilmselt saja-aastane ja ilmselt selliste asjade lõpetamine on löök ego pihta,» lausus Vettel.

Itaalia inimestel ei jäänud Vetteli avaldus mõistagi nägemata. Selle kohta võttis kohe sõna Milano mootorispordiklubi president Geronimo La Russa. «Mulle on õpetatud, et välismaal viibides pole sobilik antud riigi presidenti rünnata. Vettel peab enda sõnade eest vabandama nii 81-aastase president Mattarella kui ka kõikide itaallaste ees,» lausus La Russa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles